Kornić: Građani pomogli u pronalasku nelegalnog odlagatelja otpada, platit će sve troškove

“Zahvaljujući vašim vrijednim informacijama, komunalni redar je, u suradnji s našom eko patrolom, identificirao počinitelja te je uslijedila prijava i naplata troškova zbrinjavanja nepropisno odloženog otpada. To je još jedna potvrda da samo zajedničkim snagama možemo do čistog eko otoka Krka”

Pronađen je nesavjesni građanin čijim su nepropisnim odlaganjem otpada krčke Ponikve proteklih dana oštećene za oko 4000 eura.

“Dragi naši korisnici, 29. svibnja objavili smo informaciju o posljedicama vandalizma na području Kornića koja je izazvala mnogobrojne reakcije. Zahvaljujući vašim vrijednim informacijama, komunalni redar je, u suradnji s našom eko patrolom, identificirao počinitelja te je uslijedila prijava i naplata troškova zbrinjavanja nepropisno odloženog otpada. To je još jedna potvrda da samo zajedničkim snagama možemo do čistog eko otoka Krka. Hvala svima vama, kao i našim portalima Otok Krk i Bodulija.net!” objavili su iz krčke Ponikve.

Podsjetimo, posljednjih dana zabilježena su dva ozbiljna slučaja nelegalnog odlaganja glomaznog i građevinskog otpada, oba na području Kornića. U prvom slučaju jedan od kontejnera nepropisno je napunjen šutom s gradilišta. Pri pražnjenju je oštećena vreća te je bila potrebna posebna dizalica za sanaciju štete koja iznosi oko 4000 Eura. U drugom slučaju na isto mjesto iskrcan otpad od, očito, velikog čišćenja nečije nekretnine.

“Usprkos stalnim obavijestima o besplatnom naručivanju kontejnera na adresu ili mogućnosti korištenja reciklažnog dvorišta, svi savjesni građani koji poštuju pravila gospodarenja otpadom su taoci onih koji nam se doslovce smiju i pljuju u lice pokazujući da mogu što god žele”, objavili su iz Ponikve u ponedjeljak.

error: Content is protected !!