VIDEO Bura “udara” 170 km/h, samo oni mogu preko mosta: Krčki vatrogasci bura vozilom prebacili dvoje pacijenata na kopno

U nastavku donosimo video priloge obje intervencije, koji najbolje svjedoče o tome kako izgleda vožnja pod refulima koji bez problema mogu prevrnuti kamion

Zatvaranje Krčkog mosta u nedjelju poslijepodne bilo je loša vijest za brojne putnike koji su upravo u to vrijeme planirali doći s kopna na Krk ili s otoka na kopno, no osobito velik problem bi to bio za dvoje pacijenata koji su upravo u to vrijeme hitnom medicinskom pomoći trebali biti žurno prebačeni u bolnicu – da nije tzv. bura vozila.

Riječ je o specijalnom vozilu koje može izdržati i udare bure od preko 170 km/h koji su danas “gađali” Krčki most, a koje je tijekom nedjeljnog poslijepodneva i večeri moralo intervenirati čak dva puta. Kako doznajemo od zapovjednika JVP Grada Krka Gorana Grubišića, obje intervencije su uz dežurne krčke vatrogasce uspješno obavljene, a pacijenti su uspješno zbrinuti.

Kako nam je pojasnio vatrogasac Marin Bubanj, bura vozilo je trajno stacionirano u Omišlju, u DVD-u Njivice, a vozači su operativci DVD-a Njivice sa naglaskom na zapovjednika Roberta Renka, dok je Goran Grubišić u svojstvu zapovjednika JVP KRK uvijek suvozač. Upravo ovaj hrabri duo odradio je i današnje dvije intervencije.

U nastavku donosimo video priloge obje intervencije, koji najbolje svjedoče o tome kako izgleda vožnja pod refulima koji bez problema mogu prevrnuti kamion.

 

error: Content is protected !!