Večera za 5 na Krku: Bojanova fuzija Krka i Azije nije uspjela očarati goste

U četvrtak navečer u RTL-ovu kulinarskom showu večeru je pripremao profesionalni kuhar, no sa svojim delicijama nije uspio oduševiti sve goste te je dobio samo jednu desetku.

U ‘Večeri za 5 na selu’ Bojan je odlučio pripremiti nešto drugačiji jelovnik od ostalih natjecatelja u krčkom tjednu, pa je spojio lokalne namirnice s azijskim receptima. Tako je za predjelo ponudio juhu od morskog kamena, školjaka i riba u koju je umjesto tjestenine stavio dumplingse, neku vrstu kineskih raviola.

„Juha mi je bila mrtva, nije mi imala nikakav okus“, kazala je Jelena kojoj je u predjelu nedostajalo začina i karaktera, dok se Ivanu i Jani juha svidjela. Za glavno jelo Bojanje ponudio dvije vrste dumplingsa – jedni su bili riblji, a drugi mesni, te je uz njih poslužio noodlese s povrćem.

„Zašto je stavio dumplingse u juhu i u glavno jelo?“ pitala se Jelena, a isto je komentirao i Ivan koji smatra da domaćin nije trebao ponoviti istu namirnicu dva puta te da se trebao držati lokalnijih recepata.

„Azijska hrana na Krku mi ne ide jedno s drugim. Svatko ima svoj jelovnik i što želi predstaviti, ali po meni je trebao raditi jela s ovog podneblja“, zaključio je Ivan.

Čokoladni fudge s lješnjakom bio je Bojanov desert koji su svi pohvalili, a Mirjani je bio malo pretežak nakon cijele večere. Za kraj večere domaćin ih je iznenadio zanimljivom igrom s kartama, koja se nije dopala gostima.

„Očekivala sam malo više od Bojana, ja nisam kuhar, ali okuse imam. Dumplingsi i desert su mi bili odlični, a ostalo mi je sve bilo jeftino. Žao mi je tako reći, ali ovo za mene nije bila svečana večera nego prosječna večera“, komentirala je Jelena koja mu je dala ocjenu 7. Mirjana mu je dala ocjenu 8 jer je očekivala više, a Ivan mu je također dao osmicu zbog dekoracije stola i lošeg iznenađenja. Jedino se Jani sve svidjelo i ona ga je nagradila desetkom: „Bojan je pokazao kreativnost i opći dojam mi je za deset!“

Bojan je za svoju večeru zaradio ukupno 33 boda i time nije uspio nadmašiti Jelenu koja je trenutno u vodstvu. Posljednja kuha Mirjana i doznaje se pobjednica večeri, stoga finalnu epizodu krčkog tjedna ne propustite pogledati u petak u 20 sati na RTL-u.

error: Content is protected !!