Vama glumimo u svibnju: NAJBOLJI’ sat i kusur Pedje Bajovića umjesto “Prvih muževa”

Strah, bol, tuga… i sat i kusur smijeha!

U sklopu programa Vama glumimo, predstava ”Prvi muževi bacaju se u vodu” Tvornice smijeha, zbog odlaska glumice u samoizolaciju, zamijenjena je stand-up komedijom ”NAJBOLJI’ sat i kusur” Pedje Bajovića. Također, nova cijena ulaznice iznosi 40,00, umjesto prethodnih 50,00 kuna.

Naime, nakon dvomjesečne stanke uzrokovane epidemiološkim prilikama, šesta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod nazivom Vama glumimo, vraća se u petak, 28. svibnja 2021. godine, stand-up komedijom NAJBOLJI’ sat i kusur Pedje Bajovića, s početkom u 21.00, nakon čega u subotu, 29. svibnja, slijedi predstava za djecu Šuma Striborova Teatra Mjesec, u 11.00 sati.

Prvih 15 godina života i rada Pedje Bajovića u stand-up komediji rezultiralo je s tri tematske cjelovečernje predstave: S NOGU (sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije), MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju) i Rok trajanja. Na samu 15. godišnjicu od svog prvog nastupa, Pedja je odlučio pred publiku prvi put izaći s kompilacijskom predstavom koju je nazvao NAJBOLJI’ sat i kusur, a u kojoj se nalaze njegove fore koje su najviše nasmijale publiku – u našem dijelu svijeta, ali i šire: ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci… ili mi; koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku; jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava; koliki je IQ zaljubljenog muškarca; koliko to glasova ima žena; jesu li djeca početak kraja ili kraj početka; starenje je prirodna pojava ili međunarodna zavjera; koji je zvuk gori: krc ili klik; zašto žene žive duže od muškaraca… Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Pedjom. Čujte i počujte njegov umorni pjev! Nije labuđi, već nekako više – gavranov. Strah, bol, tuga… i sat i kusur smijeha!

Šuma Striborova (3+), svevremenska, arhaična i predivna priča Ivane Brlić Mažuranić o ljubavi u prostoru kazališta rezultirat će jednom djeci shvatljivom poukom. Predstava je glumačko-lutkarska, odiše jednostavnošću, a opet mistikom koja mališane uvodi u pravi kazališni svijet. Svi materijali scenografije i kostima su potpuno prirodni te tako simbolički prate priču čija je radnja smještena u šumu. Najmlađu publiku predstava će poučiti o tome kako je priroda najbolji učitelj i najbolje mjesto za igru. Glazba je mirna, odiše čarolijom i prati radnju. Radnju od samog početka vješto vodi glumački trojac – Davor Kovač, Antonia Šašo Brkanić i Lidija Kraljić – koji se prilagođava prostoru i uzrastu djece. Nadalje, režiju predstave potpisuje: Marijana Matoković, scenografiju i lutke: Marija Graša i Modicom, a glazbu: Martina Šver.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 30,00 kn za dječje i 40,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, smještenoj na adresi Josipa J. Strossmayera 2, u njezino redovno radno vrijeme. Zasad je to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na: 051 220 041.

Upute posjetiteljima: Sukladno epidemiološkim uvjetima, u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, predstavama će moći prisustvovati ograničen broj posjetitelja. Ulaskom u dvoranu obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance. Također, preporučuje se raniji dolazak na događanje kako bi se izbjeglo stvaranje gužve. Posjetitelji s ulaznicom kupljenom u Galeriji Decumanus u prostor dvorane ulazit će kroz glavni ulaz koji se nalazi nasuprot zgrade krčke osnovne škole, dok će oni koji su ulaznice rezervirali i trebaju ih podignuti ulaziti na sporedni ulaz s Trga krčkih glagoljaša.

error: Content is protected !!