Vama glumimo: Predstava “Prvi muževi bacaju se u vodu” umjesto u petak održat će se u subotu

Nakon uspješnica Lude žene i Vesele žene Hrvatske, jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji Prvi muževi bacaju se u vodu iznova preispituje muško-ženske odnose

Iz tehničkih razloga, hit-komedija Prvi muževi bacaju se u vodu Kazališta Tvornica smijeha koja se u sklopu programa Vama glumimo trebala održati u petak, 22. travnja 2022. godine, održat će se dan kasnije, u subotu, 23. travnja, s početkom u 20.30 sati.

Nakon uspješnica Lude žene i Vesele žene Hrvatske, jedan od najizvođenijih suvremenih hrvatskih komediografa Matko Elezović u najnovijoj komediji Prvi muževi bacaju se u vodu iznova preispituje muško-ženske odnose. Likovi žena iz različitih geografskih i socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jednakim žarom progovaraju na sceni bile one domaćice, uspješne poslovne žene, animir-dame s vrućeg telefona ili bankarice… Glumica Jadranka Elezović tijekom jednosatne igre vješto i brzo mijenja likove što naposljetku izaziva nedoumicu i pitanje: koliko je, zaista, glumica bilo na sceni. Ismijavajući malograđanštinu i primitivizam autor, ujedno i režiser predstave Matko Elezović iskoristio je scenski i dramaturški okvir kao kritiku društva u cjelini.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo odvijaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, dok se ulaznice nabavljaju u Galeriji Decumanus, smještenoj na adresi Josipa J. Strossmayera 2, u njezino redovno radno vrijeme: svakim radnim danom, od 10.00 – 13.00 sati. Sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na 051 220 041.

error: Content is protected !!