ValOm Festival se vratio u Omišalj!

Tijekom šest dana festivala očekuje nas ciklus radionica namijenjen djeci i odraslima uz koncerte, performanse, predstave i izložbe gostujućih umjetnica i umjetnika

Nakon uspješno održanog prvog izdanja festivala prošle godine, ValOm kulturno-umjetnički festival održava se ponovno s besplatnim radioničkim i izvedbenim programom na nekoliko lokacija u Omišlju. Cilj festivala je pružanje besplatnog kulturnog sadržaja lokalnom stanovništvu Omišlja te svim zainteresiranim posjetiteljima. ValOm Festival spaja rad u zajednici, edukaciju i plasiranje kulturno-umjetničkog programa.

Tijekom šest dana festivala očekuje nas ciklus radionica namijenjen djeci i odraslima uz koncerte, performanse, predstave i izložbe gostujućih umjetnica i umjetnika. Ovogodišnje izdanje festivala uključuje i Studentski off program gdje će studentice i studenti sa Sveučilišta u Rijeci i Zadru predstaviti svoje projekte i inicijative iz područja vizualne umjetnosti i aktivizma.

Festival se održava od 17. do 22. srpnja na nekoliko lokacija u Omišlju. Radionički program se održava u knjižnici Vid Omišljanin.

Radionički program podijeljen je u tri grupe: glazbeni, dramski i plesni dio. Raspored i termine radionica provjerite na https://omisalj.hr/dogadanja/post-194

Kroz radionice namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta te odraslima, potiče se izražavanje kreativnosti, individualno izražavanje, kreativnost, timski rad i uzajamna komunikacija. Sudionici će se upoznati s kazališnom improvizacijom, dinamikom, glazbenim izražavanjem i istraživanjem prostora.

Voditeljice i voditelj radionica su Maša Ljotić Plichta, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović i Juraj Šantorić.

Izvedbeni program ove je godine isprepleten klasičnim predstavama, umjetničkim performansima, glazbenim izvedbama i eksperimentalnim izložbama te dodatnim Studentskim off programom.

Gostujući umjetnici i umjetnice: Igor Zenzerović, Šleper šlager trio, Trećeprostor, Matko Abramić i Benjamin Lamza, Plesna grupa magija „SRAZ“, Lara Mandli, Galerija Berlingo, Jasna Held.

Voditelj projekta je Juraj Šantorić.

ValOm Festival održava se uz financijsku potporu Općine Omišalj.

error: Content is protected !!