Valamar donirao više od 3.000 komada opreme i namještaja obiteljima s potresom pogođenih područja i udrugama koje brinu o potrebitima

“Valamar je ove godine osigurao i smještaj za brojne obitelji kojima je pomoć bila potrebna nakon potresa, a donacija u opremi je nastavak te inicijative kao i uključenosti u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo“

Valamarov hotel Corinthia u Baški na otoku Krku priprema se za skorašnju renovaciju pa će cjelokupan hotelski namještaj, opremu i inventar u dobro očuvanom stanju donirati potrebitima. Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar tako će donirati više od 3.000 komada opreme i namještaja i uputiti ih na čak 15 raznih udruga i ustanova koje brinu o potrebitim građanima. Najveći dio donacije u opremi upućen je Gradskom društvu Crvenog križa Sisak s ciljem pomoći brojnim obiteljima s potresom pogođenog područja, a idućih dana nastavlja se slanje opreme ostalim primateljima donacija.

Donaciju će tako uz Crveni križ Sisak – Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, primiti i Humanitarna udruga Remar Croatia KUD Šoto iz  Baške, Caritas – Biskupija Krk, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Centar za rehabilitaciju Fortica Kraljevica, Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar, Dom za starije osobe Mali Kartec s Krka, Nogometni klub „Vihor“ iz Baške, Sportsko društvo Vihor iz Baške, Dom za starije osobe „Volosko“ iz Opatije, Dom za starije „Marko A. Stuparić“ iz Velog Lošinja Općina Mrkopalj, Thalassotherapia Crikvenica te Udruga Centar za socijalno istraživanje iz Rijeke.

„Raduje me što će kvalitetna i dobro očuvana oprema i namještaj iz Corinthia Baška Sunny Hotela pomoći potrebitima. Prvi šleper opreme i namještaja  već smo uputili za Sisak u Gradsko društvo Crvenog križa, i nadam se da će ova donacija makar u jednom dijelu pomoći našim sugrađanima s područja pogođenih potresom. Valamar je ove godine osigurao i smještaj za brojne obitelji kojima je pomoć bila potrebna nakon potresa, a donacija u opremi je nastavak te inicijative kao i uključenosti u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo“, izjavio je Mile Pavlica, direktor destinacije Krk.

Valamar u okviru društveno odgovornog poslovanja u koje ulaže minimalno 2,5% godišnjih prihoda aktivno radi na očuvanju okoliša, razvoju destinacija, ulaganju u lokalne zajednice te pomoći potrebitima. Za vrijeme krize Valamar je nastavio podupirati zajednicu i pomagati potrebitima. Bolnicama u Istri i Dubrovniku doniran je smještaj i prehrana za djelatnike, uz donacije namirnica i ostalih potrepština gradskim uredima Crvenog križa i pučkim kuhinjama. Nakon potresa Valamar je donirao mobilne kućice i otvorio vrata u svojim objektima obiteljima iz Siska, Gline, Petrinje i okolnih mjesta, a kao dugogodišnji član Hrvatske udruge turizma (HUT), uključio se u projekt „Tisuću učenika, milijun doživljaja“ kojim je u hotelima duž jadranske obale osiguran smještaj učenicima iz 13 škola potresom pogođenih područja.

error: Content is protected !!