Uzbudljiv vikend za krčke streličare: Nove medalje za mlade, ali i iskusne natjecatelje

U klubu Maura kal proteklog tjedna intenzivno se treniralo: održan je streličarski kamp za djecu, a odrasli su briljirali na izazovnom turniru u Jalžabetu.

U subotu 24.6. u Krku se održao prijateljski streličarski turnir, kao centralno događanje streličarskog kampa koji se održava svake godine po završetku škole kada se krčkim streličarima pridružuju mladi streličari iz Samobora. Uz sudjelovanje gostujućih Samoboraca, turniru su i ove godine nazočili kolege iz županijskog streličarskog saveza: streličari iz SK Rijeka i SK Ajkule. Kako se svaki od županijskih klubova pretežno usavršava za određeni stil streličarstva, mladi streličari raštrkali su se po kategorijama i udaljenosti od 15 do 60 metara te gotovo svi zavrijedili medalju. Posebno ističemo nastupe Kristine Pylypenko, naše krčke Ukrajinke i Renea Terzića iz Punta kojima je ovo bio prvi turnir, te Niku Maravića koji je ponovo oborio vlastiti rekord uvjerljivo pobijedivši konkurenciju.

U nedjelju, 25.6., na sportskom terenu u Jalžabetu, u organizaciji SK Navaho održan je 9. streličarski turnir WA 1440 / WA STAR, veoma zahtjevno cjelodnevno natjecanje u kojem streličari pucaju na četiri udaljenosti u zavisnosti od discipline i kategorije. Krčki SK Maura kal predstavilo je četvero streličara tradicionalnoga luka što zahtijeva pucanje na udaljenosti od 15, 20, 25 i 30 metara. Kao veterani nastupili su Mirko Baotić i Marijana Sindičić-Baotić dok su Drago Maravić i Aleksandar Černjul nastupili u seniorskoj kategoriji. Drago je sa ispucana 1194 kruga osvojio zlato dok je Aleksandar sa 1022 kruga osvojio broncu među seniorima. Mirko je sa okruglih 1200 bodova osvojio treće mjesto i brončanu medalju među veteranima. Marijana je i na ovom turniru ostvarila odličan rezultat kojim je značajno premašila dosadašnje državne rekorde za sve četiri udaljenosti. Sa 1233 od mogućih 1440 krugova, podigla je rekord ukupnog rezultata za 236 bodova i time osvojila zlatnu medalju.

Autor i foto: Baotić/Matić

error: Content is protected !!