VIDEO Uz boćanje, folklor i film održan dan susjedstva Krk

Središnji program susjedstva Krk, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održan je ove subote 14. studenog 2020.g.

Dan susjedstva Krk pod nazivom Tancaj 2020 odvio se u poslijepodnevnim satima, u centru Krka, gdje je foto i video materijalom predstavljeno europsko sujedstvo Krka Riga Folk dancing club iz Latvije. Istovremeno, održan je i program ‘Tko hoće, neka kaže – boće!’ u sklopu kojeg su se okupljeni mogli upoznati s boćanjem, uz neizostavnu demonstraciju.

Uslijedio je mimohod pod vodstvom KUD-a Poljica od gradske rive do Trga Kamplin, nakon čega je održan i protokolarni dio programa u kojem su sudjelovali voditelj udruge Kreativni Krk Luka Adžić-Kapitanović, gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, rukovoditeljica programa RIJEKE 2020 Emina Višnić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić te zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović.

Ovom je prilikom i vremenska kapsula 27 susjedstava, koja će se po završetku predstavljanja svih susjedstava pohraniti na 100 godina, predana u ruke tima susjedstva Krk, od strane načelnika Općine Lovran, prethodnog domaćina, Bojana Simoniča.

U sklopu programa Tancaj 2020 prikazan je i atraktivan kratkometražni film „Inkorničata“, koji proučava subjekt koji se nalazi izvan zadanog konteksta. Kreativni trio Andreju Brozović Adžić-Kapitanović, Maka Murtića i Boruta Brozovića spojio je sam grad Krk gdje godinama borave u svoje slobodno vrijeme. Istraživački duh, ljubav prema gradu i otoku Krku, njegovoj kulturi i tradiciji kao i potreba za umjetničkim izražavanjem temelj su ove glazbeno – scenske suradnje.

 

Dan susjedstva Krk završio je na Trgu Kamplin, uz vino i glazbu.

Nositelj inicijative susjedstva Krk je Udruga Kreativni Krk. Partneri su Grad Krk, Centar za kulturu grada Krka i Turistička zajednica grada Krka, a europsko susjedstvo je Riga Folk-Dancing Club  iz Latvije.

error: Content is protected !!