Upozorenje iznajmljivačima: Krčanima počele stizati uplatnice Elektroničkog registra. Ne plaćajte ih, to je prevara!

Iza slanja uplatnica stoji tvrtka “Privatni smještaj d.o.o.”, sa sjedištem u Zagrebu, kojoj iznajmljivači ni po kojoj osnovi, osim vlastite dobre volje, nisu dužni ništa platiti.

Krčkim iznajmljivačima ovih su dana počele dolaziti uplatnice za upis u takozvani “Elektronički registar privatnog smještaja”. Riječ je o prevari kojom se iznajmljivačima želi izbiti iz džepa nemalih 295 kuna, obmanjujućih ih da je riječ o obveznom nametu. Naime, upravo na tu svotu ispisana je uplatnica uz koju dolazi strogo formulirano pojašnjenje s pozivanjem na različite članke Općih uvjeta te masno otisnutu napomenu da je rok plaćanja 7 dana – sve kako bi se stekao dojam da je plaćanje neizbježno.

Štoviše, u slučaju da se zakasni s plaćanjem, iznajmljivaču se prijeti naplaćivanjem “punog iznosa” od čak 590 kuna!

Međutim, u pitanju je samo jedan od brojnih privatnih “elektroničkih registara” koji iznajmljivačima (a često i obrtnicima) nude uvrštenje na svoj internetski popis klijenata, što je u vrijeme Google i ostalih tražilica, web stranica, turističkih agencija i ostalih dostupnih alata oglašavanja posve – suvišno. Iza slanja uplatnica stoji tvrtka “Privatni smještaj d.o.o.”, sa sjedištem u Zagrebu, kojoj iznajmljivači ni po kojoj osnovi, osim vlastite dobre volje, nisu dužni ništa platiti.

Na najnoviju u nizu sličnih prevara upozorili su nas iz TZ-a Malinska-Dubašnica, a na sličan slučaj u listopadu su upozorili i iz TZ-a Kaštela.

“Ne postoji nikakav službeni elektronički registar privatnog smještaja, te je ovdje riječ o čistoj prevari. Stoga, smatramo da bi bilo dobro da upozorite svoje privatne iznajmljivače da nikako ne nasjedaju na ove dopise i eventualno uplaćuju tražene iznose”, stoji u objavi Tourist Board Kaštela, što pokazuje da je ista prevara raširena diljem zemlje.

error: Content is protected !!