Umjetnička večer uz poeziju, slike i filmove u Vrbniku

Mateo Balaban doživljava umjetnost kao alat za nošenje sa životom, i kao takav nužan svakome pojedincu

Subota u Vrbniku ovoga je tjedna rezervirana za umjetničku večer. Na Placi Vrbničkog statuta, 22. listopada od 19 sati predstavit će se mladi pisac i slikar Mateo Balaban. Uz pjesničku večer bit će postavljena izložba Mateovih slika te prikazani filmovi “Ča ja znam” Adija Imamovića i “Šišanje ovaca” Dmitriya Larina.

Mateo Balaban rođen je u Virovitici 1990. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Slatini, a diplomu iz ekonomije stekao je u Virovitici. Već nekoliko godina radi kao prodavač premium likera i rakija za istarsku destileriju u Vrbniku. Napisao je do sada tri knjige: dvije poetsko-prozne naziva “Kiša bordo” i “Autor kaosa” te jednu knjigu poezije “Cesta nema empatije”.

Mateo je i slikar. Sve objavljene knjige sadrže i autorove fotografije. Do sada je naslikao 500 slika apstraktnog karaktera. Smatra umjetnost kao alat za nošenje sa životom, i kao takav je nužan svakome pojedincu. Nada se da će i druge osobe potaknuti na umjetnost jer velika radost se krije u čaroliji pisane riječi, u bojama i u glazbi koja nadahnjuje.

Pokrovitelji događanja su Turistička zajednica Općine Vrbnik, PZ Vrbnik i Aura.

error: Content is protected !!