Uhvaćen dvojac koji je opljačkao niz kuća na Krku

Počinjenim kaznenim djelima oštetili su pet hrvatskih i jednog slovačkog državljanina za više od 50 000 kuna

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 21 i 26 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Spomenuti su u utorak, 11. siječnja provalili u obiteljsku kuću 49-godišnjeg slovačkog državljanina na području otoka Krka te mu otuđili više akumulatora solarnog sustava za proizvodnju električne energije.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 26-godišnjak je s još jednom osobom u više navrata od studenog prošle godine te u siječnju ove godine provalio u nekoliko kuća na području otoka Krka kojom prilikom su otuđili televizor, prijenosno računalo, akumulatorske baterije solarnog sustava, razni alat i druge predmete.  Počinjenim kaznenim djelima oštetili su pet hrvatskih i jednog slovačkog državljanina za više od 50 000 kuna. Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima.

Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teških krađa, osumnjičeni 26-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je 21-godišnjak prijavljen za jedno kazneno djelo teške krađe.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

error: Content is protected !!