U tjedan dana 16 stranaca zatečeno u nedozvoljenom glisiranju uz obalu

U prekršajima je zatečeno šest državljana Austrije, četiri državljana Slovenije, tri državljana Njemačke, dva talijanska državljanina te jedan državljanin Češke

Proteklog tjedna, od 3. srpnja do danas, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano su provodili nadzor na moru u cilju ostvarivanja veće sigurnosti kako nautičara, tako i plivača te svih ostalih sudionika u moru.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano je sankcionirala 16 stranih državljana.
Spomenuti nautičari su zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba te jednom kod Kraljevice uz obalu mjesta Oštro.

U prekršajima je zatečeno šest državljana Austrije, četiri državljana Slovenije, tri državljana Njemačke, dva talijanska državljanina te jedan državljanin Češke. Svi navedeni prekršitelji su novčano kažnjeni prema odredbama Pomorskog zakonika.

Osim navedenih stranaca, sankcioniran je i 37-godišnji hrvatski državljanin koji je u utorak, 4. srpnja oko 21.15 sati, zatečen u luci Rijeka gdje je plivao u nedozvoljenom dijelu mora za kupače. Također je i sankcioniran u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

“Pozivamo i ovim putem nautičare i ostale sudionike na moru na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost na moru. Podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dozvoljeno plivanje  do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona”, podsjećaju iz policije.

error: Content is protected !!