37-godišnjak na Krku organizirao nedozvoljeno okupljanje, po cijeloj županiji kršile se mjere

Zbog kršenja epidemioloških mjera prekršajno je prijavljen i 37-godišnji hrvatski državljanin koji je 27. ožujka na području otoka Krka organizirao privatno okupljanje kojem je prisustvovalo više osoba nego je dozvoljeno.

Od petka, 26. ožujka do danas na području Policijske uprave primorsko goranske zabilježeno je 16 slučajeva kršenja epidemioloških mjera. Kao i u prethodnom razdoblju najviše je slučajeva zabilježeno na graničnim prijelazima, i to na GP Rupa i  GP Pasjak gdje je u deset slučajeva zatečeno 14 stranih državljana iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Njemačke, Makedonije, Italije i Slovenije. Naime, prilikom izlazne granične kontrole policija je utvrdila da većina od njih, iako su na ulasku naveli da tranzitiraju kroz Republiku Hrvatsku, to nisu učinili već su boravili u raznim mjestima, a da nisu napravili potrebno testiranje  niti su bili u samoizolaciji.

Pored navedenih, i ovog tjedna su u šalter sali u sjedištu Policijske uprave u Rijeci zatečene dvije osobe s važećom mjerom samoizolacije. Riječ je o hrvatskom te državljaninu Bosne i Hercegovine, koji su unatoč spomenutoj mjeri došli obaviti upravne poslove.

U kršenju mjere samoizolacije zatečen je i jedan hrvatski državljanin koji je došao u jednu od riječkih stanica za tehnički pregled vozila te dva državljanina Kosova koja su zatečena ispred ugostiteljskog objekta na širem području Bakra.

U kršenju mjere samoizolacije 30. rujna u središtu Rijeke policijski službenici interventne policije zatekli su 34-godišnjeg hrvatskog državljanina s nešto više od pet grama marihuane. Zbog neovlaštenog posjedovanja droge prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o suzbijanju zlouporaba droga. Njemu, jednako kao i svim navedenima, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su prekršajni nalozi kojima je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

Početkom tjedna, 29. ožujka zbog nenošenja zaštitne maske prilikom dolaska u službene prostorije policije u Čabru, hrvatskom državljaninu je izdano pismeno upozorenje.

Također, zbog kršenja epidemioloških mjera prekršajno je prijavljen i 37-godišnji hrvatski državljanin koji je 27. ožujka na području otoka Krka organizirao privatno okupljanje kojem je prisustvovalo više osoba nego je dozvoljeno. Isto tako, sankcioniran je i temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog vike i galame za vrijeme spomenutog okupljanja, a kojom se remetio javni red i mir građana.

Kako bi smanjili mogućnost pogoršanja epidemiološke situacije sve građane pozivamo na međusobno odgovorno ponašanje i poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera te sukladno važećoj Odluci za područje Primorsko-goranske županije.

error: Content is protected !!