U Rijeci predstavljena Pripovjedačica, roman čija se radnja odvija na otoku Krku

“Želja mi je bila ovom knjigom zaintrigirati čitatelja za naše, lokalne mitove i legende koji nam svakim danom sve više nestaju iz vidokruga, a skrivaju doista ogroman potencijal”, rekla je autorica

U Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka ove je srijede predstavljen roman Pripovjedačica krčke autorice Martine Frka Milotić, koji je skrenuo pozornost čitatelja na otok Krk, stare krčke legende, kao i staroslavensku mitologiju uopće.

Predstavljanje je vodila Lea Klarić, blogerica sa bloga Knjiga uz kavu, a videopozivom su u promociji sudjelovali i ilustratorica Jelena Hrvoj, kao i Sonja Šumić i Bartul Vlahović iz Naklade Fragment.

“Izuzetno sam sretna što se na promociji tražila stolica više i što je Pripovjedačica pronašla svoj put do čitatelja, iako je u pitanju klasični fantasy roman s mitološkom pozadinom, a ne krimić ili ljubić koji su u pravilu daleko čitaniji. Želja mi je bila ovom knjigom zaintrigirati čitatelja za naše, lokalne mitove i legende koji nam svakim danom sve više nestaju iz vidokruga, a skrivaju doista ogroman potencijal”, rekla je autorica nakon promocije.

Zanimljivo je što se veći dio radnje odvija na prepoznatljivim krčkim lokacijama, poput Dolove, Čavlene, Planine Mjesec iznad Baške te samog grada Krka. Inspiracija za naslovnu ilustraciju stigla je, primjerice, od stoljetnog hrasta na Čavleni.

Roman tvrdih korica u ilustriranom izdanju s potpisom ilustratorice Jelene Hrvoj dostupan je u web-shopu Naklade Fragment te u redovitoj prodaji u svim većim knjižarama. Kako ističe autorica, sljedeći naslov koji se nada ostvariti jest zbirka pripovijesti za djecu, koja će na jednom mjestu okupiti već gotovo zaboravljene krčke, ali i kvarnerske mitove i legende.

Više o knjizi dostupno je OVDJE.

error: Content is protected !!