Opet stradavaju životinje na cestama, šteta je 43 tisuće kuna

Zbog domaćih životinja na cesti na području otoka Raba, odnosno počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  sankcionirana je vlasnica stada

Od ponedjeljka, 21. veljače do danas u vremenskom razdoblju između 5.30  i 21.50 sati na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 11 naleta životinja na vozila.

Većinom je riječ o srnećoj divljači koja je na području Krka, Bakra, Čavli, Jelenja, Vrbovskog i Klane  naletjela na osobna i teretna vozila, ali i na motocikl.

Na području Matulja i Crikvenice te na auto-cesti A7, između čvorova Matulji i Diračje zabilježeni su naleti divljih svinja na osobna vozila, dok se na području otoka Raba na cesti zatekla janjad.

Zbog domaćih životinja na cesti na području otoka Raba, odnosno počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  sankcionirana je vlasnica stada budući da nije poduzela potrebne mjere da se životinje bez nadzora ne nađu na cesti.

Ni u jednom od ovih događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 43.000 kuna.

“Vozače upozoravamo na povećan oprez na cestama, posebice u jutarnjim i kasnijim večernjim satima te im savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti.  Napominjemo, ukoliko se utvrdi da je do naleta na životinje došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, vozači odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama”, podsjećaju iz policije.

error: Content is protected !!