U Puntu održana 4. Skupština Lokalne Akcijske Grupe “Kvarnerski otoci”

LAG “Kvarnerski otoci” je odabrana kao dobitnik sredstava u iznosu od 1.659.516,16 €. Ova financijska potpora predstavlja značajan korak prema ostvarivanju projekata i ciljeva zajednice, potvrđujući kvalitetu rada LAG-a i njegovu predanost  razvoju ove otočne regije

Ovog ponedjeljka je u prostorijama Marine Punat uspješno održana 4. Skupština Lokalne Akcijske Grupe “Kvarnerski otoci”. Članovi su se okupili kako bi raspravljali o ključnim pitanjima i donijeli važne odluke za budućnost LAG-a. Skupštinu je vodio predsjednik LAG-a Zdenko Kirinčić.

Voditeljica LAG-a Maja Kirinčić predstavila je izvješća o radu za 2023. godinu, kao i izvješće nadzornog odbora. Članovi su dobili uvid u aktivnosti provedene tijekom godine, a nadzorni odbor iznio je svoje zapažene zaključke.

Plan rada za 2024. iznijela je stručna suradnica Jovana Čutul te objasnila kako je fokus u 2024. između ostalog na stvaranju potrebnih pravila i procedura kako bi se raspisali novi LAG natječaji za intervencije donesene u Lokalnoj razvojnoj strategiji za 2023.-2027. godinu.

Plan rada i  financijski plan za istu godinu su usvojeni, pridonoseći smjeru razvoja LAG-a u nadolazećem razdoblju.

Značajna odluka na Skupštini bila je i prihvaćanje Projekta “KU HA ČA” tipa operacije 19.3.2. »Provedba aktivnosti projekta suradnje«. Ovaj projekt predstavlja inicijativu županijskih LAG_ova za poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine i promociju kratkih lanaca opskrbe.

Na kraju Skupštine, članovi su imali priliku iznijeti pitanja i prijedloge u okviru razno. Sve u svemu, 04. Skupština Lokalne akcijske grupe “Kvarnerski otoci” završena je uspješno, s jasnim smjernicama za daljnji razvoj zajednice.

Uz navedene odluke, Skupština je informirana i o objavi rezultata natječaja za odabir LAG-ova. LAG “Kvarnerski otoci” s ponosom je objavila da je odabrana kao dobitnik sredstava u iznosu od 1.659.516,16 €. Ova financijska potpora predstavlja značajan korak prema ostvarivanju projekata i ciljeva zajednice, potvrđujući kvalitetu rada LAG-a i njegovu predanost  razvoju ove otočne regije.

Na kraju Skupštine, predsjednik je svim članovima zaželio uspješnu daljnju suradnju i blagoslovljene blagdane.

error: Content is protected !!