U Puntu kreće obnova mrtvačnice, u Staroj Baški rekonstrukcija stare škole

Ugovoreni rok završetka radova na mrtvačnici je sredina prosinca ove godine, a u zimskim mjesecima trebali bi biti gotovi i radovi na prvoj fazi rekonstrukcije stare škole u Staroj Baški

U Puntu i Staroj Baški spremaju se dva veća projekta, i to na mrtvačnici puntarskog groblja te na staroj školi u Staroj Baški.

U utorak 13. rujna potpisan je tako ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji mrtvačnice na groblju Sv. Blaž u Puntu. Ugovoreni radovi sufinanciraju se iz Programa ruralnog razvoja, stoga je poziv na dostavu ponuda objavljen putem aplikacije AGRONET koju prate izvođači iz cijele RH. Najpovoljnija ponuda bila je ona  Mateo Gradnje j.d.o.o. iz Koprivničko – križevačke županije.

Riječ je o radovima čija vrijednost iznosi 495.280,00 kuna, od čega će 271.000 kuna (55%) biti financirana iz sredstava EU, odnosno iz Programa ruralnog razvoja.

„Realizacijom projekta kompletno će se urediti prostorije mrtvačnice na groblju u Puntu, uz reorganizaciju polovice prostora. Podne kamene ploče se uklanjaju do čistog estriha na kojeg se nanosi masa za izravnavanje i postavlja nova podna obloga – terazzo. Uklonit će se i postojeća lamperija te će biti postavljen novi spušteni strop, sa indirektnom rasvjetom koja prati nagib krovnih ploha. Zamijenit će se i postojeća vanjska stolarija, a trenutni pregradni zidovi bit će srušeni i postavljeni novi, radi funkcionalnijeg razmještaja prostorija. Bit će sanirani i zidovi, uz novu galanteriju, elektroinstalacije te instalacije dovoda i odvoda vode. Također će biti obnovljena fasada i krov”, pojasnio je načelnik Općine Punat Daniel Strčić.

Ugovoreni rok završetka radova je sredina prosinca ove godine, a u zimskim mjesecima trebali bi biti gotovi i radovi na prvoj fazi rekonstrukcije stare škole u Staroj Baški.

Naime, u petak 23. rujna načelnik Općine Punat potpisao je 220.000 kuna vrijedan ugovor s tvrtkom Immo adria d.o.o. iz Matulja, u prisustvu predsjednika Odbora za naselje Stara Baška Borisa Sindičića. Ugovor obuhvaća izvođenje prve faze radova na rekonstrukciji i prenamjeni stare škole u Staroj Baški u društveno kulturni centar.

Ugovorom je obuhvaćeno izvođenje krovopokrivačkih radova koji obuhvaćaju uklanjanje postojećeg azbestnog pokrova i izgradnju novog betonskog krova sa potrebnom izolacijom, mediteranskim pokrovom te limarskim radovima.

„Potpisom ovog ugovora počinje prva faza obnove još jednog objekta u vlasništvu Općine koji je desetljećima propadao. Krećemo s radovima na oštećenom krovu kako bi spriječili prokišnjavanje objekta i stvorili uvjete za daljnje radove na obnovi konstrukcije i vanjskih pročelja zgrade, a koje planiramo izvoditi već početkom sljedeće godine“,najavio je načelnik Općine Punat Daniel Strčić.

Ugovoreni rok izvođenja radova je kraj studenog 2022. godine.

error: Content is protected !!