Od outdoor sportova do koncerata i zabave: Kreće 8. Baška Outdoor Festival!

Baška Outdoor Festival nudi uživanje u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje koji su ove godine bogatiji nego ikad

Dva tjedna dijele nas od održavanja 8. Baška Outdoor Festivala. Uspješno održanih sedam izdanja do sada potvrdila su da je Baška savršeno odredište za manifestaciju kojoj je ambicija, od samog početka, bila da postane jedno od vodećih outdoor događanja u Hrvatskoj.

Baška Outdoor Festival manifestacija je na kojoj se okupljaju profesionalci i entuzijasti različitih sportova i aktivnosti na otvorenom, kako bi zajedno uživali u iskustvu jednog od najuzbudljivijih događanja otoka Krka, koje u jednom vikendu spaja sve outdoor snage i resurse kojima Baška raspolaže.

Ovo najpopularnije izvansezonsko događanje privlači u Bašku brojne posjetitelje pa je tako vikend sredinom listopada (14.10. – 16.10.2022.) već tradicionalno rezerviran za uživanje u jesenskim čarima Baške i brojnim aktivnostima na otvorenom, popraćenim sjajnim druženjem outdoor sportaša i rekreativaca iz cijele Hrvatske, ali i regije. Svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će aktivnost za sebe u bogatom trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja festivala, kojeg organizira Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i brojnim organizatorima sportskih sadržaja.

“Prijave su otvorene i pozivamo sve da se odaberu aktivnost koja ih najviše interesira, ili više njih! Za neke od aktivnosti prijave nisu ni potrebne, tako da svi mogu doći taj vikend u Bašku jednostavno uživati u odličnoj atmosferi. Upravo ovakva događanja potvrđuju da kvalitetan sadržaj pridonosi produženju turističke sezone, a poučeni iskustvom prethodnih godina, nadamo se da ćemo i ovoga puta ostvariti milijun komercijalnih noćenja”, kaže direktorica TZ Općine Baška Ivana Topić.

Baška Outdoor Festival nudi uživanje u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje koji su ove godine bogatiji nego ikad.

Program počinje u petak, 14. listopada, avanturom Zip & Fly, organiziranom u suradnji sa Zipline Edisonom. Svi će avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje (uz prethodnu najavu) moći, po promotivnoj cijeni za vrijeme trajanja BOF-a, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra. Vožnja života, u ukupnom trajanju od otprilike dva sata, s pogledom na Bašku, more i otok Prvić te prekrasan krševit krajolik jedinstven je doživljaj koji ne želite propustiti.

U subotu, 15. listopada, svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati. U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira 6. izdanje sada već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri pomno pripremljene staze različitih duljina, 70, 46 i 27 km, namijenjene ženama i muškarcima. Ljubitelje traila također čeka poslastica, 12. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk’n’Trail (Krk Island Trail), natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri dužinske/težinske kategorije: 7, 14 i 24 kilometra. U utrci će tako moći uživati i amateri i oni željni većih sportskih izazova. Treba svakako spomenuti da trasa utrke obuhvaća još neotkrivene staze južnog dijela otoka Krka, koje prolaze kroz neke od najljepših uvala u okolici Baške.

Posljednjih nekoliko godina bilježi se veliki porast zanimanja za sportsko penjanje, a Baška se može pohvaliti s čak četiri opremljena penjališta, koja će jednako udovoljiti onima koji se s penjanjem tek upoznaju i onima kojima je osvajanje vrhova već stil života. Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirali smo penjanje na dvije lokacije – na penjalištu Portafortuna u subotu, 15.10. te na penjalištu Belove stene u nedjelju, 16.10. Program prigodnog naziva Touch the Sky prilagođen je i početnicima (od 12. godina starosti), a sve ljubitelje visina penjanju će podučavati stručni tim Anima Adventures.

U nedjelju, 16. listopada, za one koji više vole planinariti, organiziran je planinarski izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 km, Baška/Heritage hotel Forza – Batomalj – Bratinac – Gabri – Stanikovica – Vraca – Zarok – Baška, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Izlet će svim planinarima omogućiti upoznavanje s Baškom i njezinom okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja čeka iza svakog ugla, preporučuje se obavezno nošenje fotoaparata.

Osim sportskog dijela programa, na vikend rasporedu Baška Outdoor Festivala su i zanimljiva predavanja, besplatne radionice te bogati program za djecu.

Već prvog dana Festivala, u petak 14.10., ne propustite zanimljivo putopisno predavanje “Everest nekad i sad”, u sklopu kojega će legendarni Stipe Božić i Mario Celinić ispričati svoje najveće životne avanture i podijeliti s publikom svoje iskustvo uspona na najviši vrh na svijetu u razmaku od 42 godine: 1979. i 2021 godine. Mario Celinić detaljno će prikazati put do krajnjeg cilja – vrha Mount Everesta gdje je odlučio otići uz mentorstvo i pomoć iskusnog alpinista Stipe Božića koji je taj vrh osvajao u dva navrata, a ujedno je stajao na najvišim vrhovima svih 7 kontinenata.

Kakav bi to program bio bez dobre glazbene pozadine? Omiljeni Baška Outdoor Festival upotpunit će DJ nastupi u Bistrou Funtana, a za veselu i rasplesanu atmosferu u after race zoni Baška Outdoor Festivala, Porto Clubu Baška, pobrinut će se nezaobilazni Infinity band. Vrhunac zabave očekuje nas u subotu, 15.10., na koncertu grupe Cubismo, koja će nam donijeti lavinu dobre energije uz afro-kubanske ritmove.

Koncerti su besplatni za sve sudionike, ali i ostale posjetitelje, stoga se pridružite ovim fantastičnim nastupima i uživajte u dobroj glazbi.

Na ovogodišnjem Festivalu mislilo se i na najmlađe sudionike festivala, koji će moći uživati u raznim besplatnim aktivnostima Outdoor kutka za djecu (15.10. i 16.10.), smještenog na zelenim površinama Zvonimir Sunny Hotela by Valamar. Slackline, penjanje na umjetnoj stijeni i škola brdskog biciklizma uvest će i najmlađe sudionike u avanturistički svijet.

Posjetiteljima je, kao i svake godine do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere, gdje možete birati između hotela i kampova, ali na raspolaganju je naravno i ostali smještaj kojeg u Baški ne nedostaje.

Sve informacije o festivalu, smještaju i ostalim detaljima dostupne su na službenim stranicama TZO Baška, OVDJE.

error: Content is protected !!