U Portu prestavljena knjiga “Slike, slova i sveta mjesta. Fra Anđelko Badurina (1935. – 2013.)”

Ova je knjiga dosad najobuhvatnije djelo koje objedinjuje život i rad od najvažnijih hrvatskih stručnjaka na polju ikonografije, hagiografije i glagoljske baštine

U franjevačkom samostanu u Portu sinoć je pred brojnom publikom predstavljena knjiga “Slike, slova i sveta mjesta. Fra Anđelko Badurina (1935. – 2013.)”. Riječ je o šestoj iz niza “Malih knjižica Krčkog zbornika”, koju potpisuju autori Perica Dumović i Tomislav Galović, a za izdavanje su zaslužni Povijesno društvo otoka Krka, Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša, Općina Malinska-Dubašnica i Arvalis jdoo Zagreb.

Knjigu su pred gotovo do posljednjeg mjesta popunjenim gledalištem predstavili fra Ivo Martinović, dr. Milan Radić, fra Antun Badurina, autori te načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić, koji je ovom prilikom najavio i obiman posao uređenja samostanskog muzejskog postava kao jedan od ciljeva aktualnog mandata.

Kako su kazivali govornici, fra Anđelko iza sebe je ostavio izniman životni opus, budući da je uspješno povezao svećenički poziv sa profesorskim i znanstvenim radom. Ova je knjiga dosad najobuhvatnije djelo koje objedinjuje život i rad jednog od najvažnijih hrvatskih stručnjaka na polju ikonografije, hagiografije i glagoljske baštine.

Predstavljanje knjige svojim su nastupom pratili i sopci, ali i tradicionalni napjevi koje možete poslušati u video prilogu.

error: Content is protected !!