U PGŽ-u smanjen broj aktivnih slučajeva

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo šest osoba od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 16 novooboljelih osoba, 353 je ozdravilo, dok se broj aktivnih slučajeva smanjio na 4456. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 474 uzorka briseva, što čini udio od 3.37% pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 15 novooboljelih osoba, te jedan iz Gorskog kotara. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 11 pripada skupini radno aktivne populacije, dvije mlađim dobnim skupinama te tri populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 137. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 15 osoba, dakle jednaki broj pacijenata kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminulo šest osoba od COVID-19 bolesti, četiri s prebivalištem u PGŽ-u, te dvije iz susjednih županija liječenih u regionalnom Covid centru, KBC-Rijeka.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je danas zbog pada broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitaliziranih približno jednak jučerašnjem te iznosi 3.07%.

Covid-19 PGŽ- stanje 18.11.21.
error: Content is protected !!