FOTO Krk odao počast gradu heroju uz svijeće i bakljadu pred novim muralom Vukovaru

Predstavnici udruga zapalili su svijeće i pred spomenikom u Velikom parku te uz zdenac na Veloj placi, gdje se istovremeno odvijao i prosvjed 30-ak otočana protiv covid-mjera, pa su tako zdenac sinoć tako obasjavale svijeće dviju posve različitih inicijativa

U drugom dijelu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u gradu Krku je ove srijede svečano otvoren impozantan, 130 četvornih metara velik mural posvećen upravo Vukovaru i Hrvatskoj, a istom su prilikom na ovome mjestu zapaljene svijeće za sve stradale u ratu.

Uz simboličnu bakljadu podno prikaza tradicionalne navijačke bakljade na Krčkom mostu, i članovi udruge Plavo bijeli otok odali su počast stradalima.

Kako su istaknuli gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i predsjednik Udruge Plavo bijeli otok, Mladen Milohnić, mural je rezultat odlične suradnje Udruge i Grada, s osobito bitnom porukom mira i spomena na žrtvu herojskog grada Vukovara.

Osim pod novim muralom s potpisom poznatog kostrenskog umjetnika Edija Gustina, predstavnici udruga zapalili su svijeće i pred spomenikom u Velikom parku te uz zdenac na Veloj placi. Na istom mjestu istovremeno se odvijao i prosvjed 30-ak otočana protiv covid-mjera, pa su tako zdenac sinoć tako obasjavale svijeće dviju posve različitih inicijativa.

Foto: Bodulija.net, Edi Gustin

error: Content is protected !!