Za otočane besplatno: U ožujku starta program edukacije biciklističkih vodiča

Uspješni polaznici dobiti će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega pri Hrvatskom biciklističkom savezu mogu izraditi licencu biciklističkog vodiča za 2021. godinu (i nadalje).

Istarska Razvojna Turistička Agencija (IRTA), Turistička zajednica otoka Krka i Turistička zajednica Kvarnera organiziraju program edukacije biciklističkih vodiča na otoku Krku

Edukacija će trajati pet dana, a održati će u terminu od 26. – 28.3.2021. i 10. – 11.4.2021. u gradu Krku, na adresi Trg B. J. Jelačića 2 (Velika Vijećnica Grada Krka), uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom.

Uspješni polaznici dobiti će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega pri Hrvatskom biciklističkom savezu mogu izraditi licencu biciklističkog vodiča za 2021. godinu (i nadalje).

Za prisustvovanje na edukaciji potrebno je:

– solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom

– ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i obične – flat pedale) – ne trekking bicikl
– kaciga (poželjne su i naočale)
– biciklistički dres (ili prikladnu odjeću)
– znanje barem jednog stranog jezika

Pristupanje na edukaciju je uz kotizaciju u iznosu 500,00 kn za osobe koje imaju prebivalište u Primorsko-goranskoj županiji ili 1.100,00 kn za one koji dolaze izvan Primorsko-goranske županije. Za sudionike s prebivalištem na otoku Krku sudjelovanje je besplatno, budući da sve lokalne turističke zajednice sufinanciraju kotizaciju.

Zainteresirani mogu ispuniti obrazac na linku te ga dostaviti na adresu TZ otoka Krka: tz-otoka-krka@ri.t-com.hr

Nakon prijave pravovremeno će dobiti potrebne informacije o programu.

Rok za dostavu prijave je 22.03.2021. / ponedjeljak/ do 12,00 sati.

Maksimalan broj polaznika je 25 a prednost imaju polaznici sa otoka Krka.

Program je sufinanciran od TZ otoka Krka, TZ Kvarnera i HGK Županijska Komora Rijeka. Troškove puta, konzumacije i eventualnog noćenja pokrivaju polaznici na svoj trošak. Organizatori osiguravaju logistiku (prostor za edukaciju, poligon te, prema potrebi, prostor za bicikle u vrijeme održavanja predavanja).

error: Content is protected !!