Proljetna priča Omišlja i Njivica – sigurni načini uživanja u omiljenoj destinaciji

Aminess Hotels & Campsites 1. travnja otvaraju kamp Aminess Gaia Green Villas i Aminess Atea Camping Resort te imaju najavu od oko 776 dolazaka i ostvarenje oko 2.375 noćenja. Kamp Omišalj trenutno ima najavu od oko 1.000 noćenja

Godina iza nas bila je prepuna izazova i prilagodbi koji ne jenjavaju ni početkom ove predsezone. Posljedicom epidemioloških prilika promijenjena je slika preduskršnjeg razdoblja, čije su se aktivnosti i događanja do sada temeljile na velikom broju gostiju.

No, u Omišlju i Njivicama promjene su odlučili prihvatiti, dopustiti kreativnim umovima da učine svoje te najavljenim gostima ponuditi najbolje iskustvo koje će i dalje biti usmjereno na njihovu sigurnost i zdravlje.

“U novoj godini u zimskim čarima naših destinacija imali su prilike uživati posjetitelji kampa Omišalj, koji je ostvario nešto više od 2.500 noćenja i hotela Miramare s 435 noćenja. Oba objekta bila su otvorena cijele zime! Veseli nas i podatak da u nadolazećem blagdanskom razdoblju te ostatku mjeseca travnja iz smještanih objekata stižu vrlo dobre procjene najavljenih dolazaka”, ističe direktorica Turističke zajednice Općine Omišalj Andrea Orlić Čutul.

Aminess Hotels & Campsites 1. travnja otvaraju kamp Aminess Gaia Green Villas i Aminess Atea Camping Resort te imaju najavu od oko 776 dolazaka i ostvarenje oko 2.375 noćenja. Kamp Omišalj trenutno ima najavu od oko 1.000 noćenja.

“Izuzetno nam je drago vidjeti kako su prirodne ljepote i outdoor ponuda naših destinacija, od biking i hiking staza do povijesnih arheoloških lokacija, dovoljan čimbenik za dolazak, no svakim se korakom trudimo, uz naše suradnike i mještane, osigurati da boravak naših posjetitelja bude što bolji”, kaže Orlić Čutul.

Uskršnje razdoblje obilježit će dvije velike oslikane pisanice koje će se moći pronaći i u Njivicama, na Ribarskoj obali kod hotela Jadran i u Omišlju na placi.

“Kako prilike za odlične fotografije ne bi bile limitirane samo na razdoblje Uskrsa, odlučili smo se i za nekoliko proljetno cvjetnih photo pointova koji će biti postavljeni u petak u Njivicama na Ribarskoj obali kod hotela Jadran i na  šetnici prema hotelu Učka u Omišlju.

Pozivamo sve naše posjetitelje i mještane da prošetaju našim divnim destinacijama, pronađu photo pointove te snime kreativne fotografije, Instagram i Facebook Storyje, boomerange ili što god im je drago te nas označe na društvenim mrežama s hashtagom #VisitOmišaljNjivice kako bi njihove uratke mogli podijeliti i svi virtualno uživati u našoj verziji proljetnih ukrasa”, kaže direktorica TZ-a.

Pri posjetu novoj destinaciji izuzetno je bitan i gastronomski doživljaj, a za njega se ovoga puta pobrinuo popularni restoran Rivica u kojem se tijekom čitavoga travnja odvijaju Dani šparoga. U vrhunskih specijalitetima od šparoga, uz uobičajenu ponudu restorana, gosti mogu uživati na terasi restorana ili svoj obrok ponijeti za van. Restoran Rivica čeka vas svaki dan, osim ponedjeljka, od podne do 18 sati.

Fokus razvijanja ovogodišnje predsezonske ponude je ipak naravno na outdoor aktivnostima pa je tako TZO Omišalj, kao partner projekta Camino Krk, postavio putokazne ploče duž cijele dionice te na tri lokacije (župna crkva u Njivicama, arheološka lokacija Mirine-Fulfinum i Turističko informativni centar u Omišlju) postavio pečate koje sudionici mogu iskoristiti u svojim Camino putovnicama. Camino Krk novi je turistički proizvod našeg otoka kojim se povezuje hodočasnički turizam s outdoor ponudom našeg otoka te  promocijom naše sakralne, kulturno-povijesne, ali i prirodne baštine.

“Svake godine turistički trendovi se mijenjaju, međutim, sezona 2021. zasigurno će biti jedna od najznačajnijih u turizmu. Nitko od nas ne zna sa sigurnošću što će se točno dogoditi i kako će se planovi razvijati, no mi kao destinacija nastavit ćemo naš trud da, kroz prilagodbu i inovativnost, osiguramo našim potencijalnim posjetiteljima mogućnost sigurnog odmora uz dovoljno aktivnosti i ponude koje će, uz sve propisane mjere i promjenjive okolnosti, učiniti njihov boravak u Omišlju i Njivicama posebnim i nezaboravnim”, zaključuje direktorica Turističke zajednice Općine Omišalj Andrea Orlić Čutul.

error: Content is protected !!