U Omišlju održana radionica za žene duhovno-kreativnog karaktera

Idejni začetnik i organizator ovakvih susreta, Maja Šimičić Roksandić, ističe: “Ljubav je kreativna i uvijek nađe put kako da stavi naglasak na ono bitno te na nove načine progovara o vječnim istinama”

U prvom tjednu adventa održana je u omišaljskoj vijećnici radionica za žene duhovno-kreativnog karaktera. Glavni cilj susreta bio je duhovna priprava za vrijeme koje dolazi kroz pjesmu, molitvu i konkretan rad. Žene i djevojke su tom prilikom mogle poslušati katehezu, čuti nekoliko poticajnih svjedočanstava te izraditi svoj adventski vijenac i kalendar 2u1 s porukama za svaki dan adventa koje su nadahnute vjerom i pozivom na promjenu.

Prvi dio susreta bio je obilježen promišljanjem o življenju i svjedočenju vjere u svakodnevnom životu. Dvije župljanke su podijelile svoje iskustvo života i djelovanja u okolini u kojoj žive. Sandra Justinić je okupljenima približila djelovanje poznatog župnog zbora koji njeguje tradiciju i liturgijsko pjevanje. Istaknula je kako svoje talente rado dijeli u takvom obliku i da osjeća radost u molitvi kroz pjesmu.

Jelena Paulin ispričala je iskustvo života, molitve i pouzdanja u Boga u višečlanoj obitelji. Ova majka petero djece nesebično je iznijela svoje svakodnevne radosti, poteškoće i izazove u konkretnom življenju vjere unutar obitelji. Naglasila je koliko joj odnos s Gospodinom pomaže u životnim izazovima i na koji način vodi svoju djecu u vjeri.

Ohrabrene primjerima vjere žena “iz susjedstva”, sudionice su promišljanje nastavile kroz katehezu vjeroučiteljice Maje Šimičić Roksandić koja je na kreativni način približila teme priprave, bdijenja i duhovnog ratovanja u današnjem vremenu i društvu. Istaknula je važnost dubljeg ulaženja u stvarnost u sebi i oko sebe kako bi se što bolje mogli pripremiti za blagdan Božića ali i naučiti se nositi sa svakodnevnim napastima i borbama u koje smo “bačeni”.

Potom je uslijedila izrada adventskog vijenaca i slaganje poruka koje će podsjećati na izrečeno i doživljeno u svakom danu do Božića, te tako nastaviti dalje djelovati u srcima žena, kako ne bi u svakodnevnim izazovima života iščezlo ono što su doživjele. Poruke su nadahnute kršćanskom duhovnošću i imaju osnovu u Bibliji i životima svetaca.

Susret je glazbeno animirala Sanja Bjelobradić kako bi se između molitve, suza i smijeha, doživljaji mogli slegnuti i naći svoje mjesto u srcima sudionica.

Idejni začetnik i organizator ovakvih susreta – Maja Šimičić Roksandić ističe: “Ljubav je kreativna i uvijek nađe put kako da stavi naglasak na ono bitno te na nove načine progovara o vječnim istinama. Svaka zanimljiva aktivnost ili ideja može biti prilika za evangelizaciju. Bog je blizu i prisutan je u našim svakodnevnim aktivnostima, te ga tamo treba i tražiti i dati mu Njegovo mjesto. Koristim ovakve susrete kao prigodu da vratimo u ovo adventsko vrijeme pažnju na Slavljenika čiji rođendan iščekujemo”.

error: Content is protected !!