U Njivicama je obilježen Svjetski dan joge uz nazočnost veleposlanika Republike Indije

Prigodni program, koji su vodile joga učiteljice Tatjana Hulak i Barbara Lipovšćak, počeo je u 8 sati uz Pozdrav Suncu koji je jedan od najdugovječnijih slijedova joga vježbi, star preko 5000 godina

Međunarodni dan joge obilježava se diljem svijeta od 2015. godine, a Hrvatska je jedna od 177 zemalja koje su zajedno podržale proglašavanje Međunarodnog dana joge u Ujedinjenim narodima.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge ove se godine po prvi puta održalo i u Njivicama, uz nazočnost veleposlanika Republike Indije NJ.E. Raja Kumara Srivastave i njegove obitelji.

Prigodni program, koji su vodile joga učiteljice Tatjana Hulak i Barbara Lipovšćak, počeo je u 8 sati uz Pozdrav Suncu koji je jedan od najdugovječnijih slijedova joga vježbi, star preko 5000 godina. Nastavio se s predavanjem o jogi i učenjem o njenom značaju i koristi za duh i tijelo u svakodnevnom životu te potom u vježbanje uveli i one najmladje kroz 45 minuta Unicorn joge za djecu.

Prisutnim vježbačicama se, prije završnih praksi, kratkom porukom o značaju obilježavanja ovoga dana obratio i veleposlanik Republike Indije, NJ.E. Raj Kumar Srivastava. Po završetku obraćanja okrenuli smo se Hatha jogi, koja poboljšava san, fleksibilnost i smanjuje stres te praktični dio završili vježbama disanja i meditacije.

Službeni protokol obilježavanja Međunarodnog dana joge nastavljen je u restoranu Rivica, gdje su veleposlaniku Republike Indije, NJ.E. Raj Kumar Srivastavi, predstavljeni otočni specijaliteti te priveden kraju uz razmjenu prigodnih poklona.

error: Content is protected !!