Dobro napreduju radovi u lukama Porat, Glavotok i Baška

Svi radovi trebali bi biti dovršeni do kraja 2022., odnosno u prvoj polovici 2023. godine

Po završetku turističke sezone, u više krčkih luka u rujnu su nastavljeni ranije započeti radovi, izvijestila je  Županijska lučka uprava Krk na svojim službenim FB stranicama.

U luci Glavotok u tijeku su radovi koji obuhvaćaju izvedbu novog armirano-betonskog zida po obodu gata u nadmorskom dijelu i armirano-betonsku ploču gata kao podlogu kamene obloge partera, s izvođenjem nove kamene obloge. Gat će se također opremiti novim, lijevano-željeznim bitvama te priveznim prstenovima – anelima. Ugovoreni rok izvođenja radova je 4 mjeseca, što znači do veljače 2023. godine.

Nakon što je u travnju 2022. godine završena 1. uporabna cjelina, I. Faze „Rekonstrukcije luke Porat“, krajem rujna pristupilo se nastavku projekta s 2. uporabnom cjelinom. Ugovor o javnoj nabavi radova sklopljen je 20. rujna 2022., a uvođenje izvođača službeno je odrađeno 28. rujna 2022. te se od tog dana računa petomjesečni rok za izvođenje radova.  Cilj ovog zahvata je povećanje standarda u luci te bolja zaštićenost  akvatorija luke od vjetrova i valova, a luka će sveukupno brojati 103 veza.

Nakon stanke tijekom turističke sezone, nastavljeni su i radovi na EU projektu Dogradnja luke Baška. Kako je najavljeno na press konferenciji održanoj u lipnju, očekivani rok završetka radova je kraj 2022. godine nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole.

error: Content is protected !!