U Kuću dubašljanske baštine stiže izložba i radionica Mirne Sišul

“Radim slušajući glazbu. To je moj pokretač, bez toga ne mogu i to uvelike obilježuje moje slike, moj rad“, riječi su autorice četrdeset samostalnih izložbi diljem Hrvatske i Europe te dobitnice više desetina nagrada za slikarstvo

U Kući dubašljanske baštine 18. lipnja u 20.30 sati otvara se izložba poznate riječke umjetnice Mirne Sišul. U srijedu 22. lipnja, na istom mjestu održat će se i radionica izrade nakita s umjetnicom. Prijave se primaju na mail udruga.termen@gmail.com ili broj telefona 099 345 9180.

Mirna Sišul je samostalna umjetnica sa završenom Akademijom primijenjene umjetnosti. 2022. godine obilježava 23 godine umjetničkog stvaralaštva. Školovanje je započela kao jedna od prvih polaznica škole za primijenjenu umjetnost u rodnom gradu Rijeci.

Svojim djelima, koja se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama širom svijeta, spaja različite umjetniče forme: slikarstvo, uređenje interijera, i modni dizajn…

“Radim slušajući glazbu. To je moj pokretač, bez toga ne mogu i to uvelike obilježuje moje slike, moj rad“, riječi su autorice četrdeset samostalnih izložbi diljem Hrvatske i Europe te dobitnice više desetina nagrada za slikarstvo.

Radovi Mirne Sišul izviru iz njezina poetičnog slikarskog svijeta u kojem se ona kreće radoznalošću djeteta, ali i znalačkom lakoćom likovnog profesionalca. Osim što je „slikarstvo priče“ , zbog svoje boje ono je i „zvučno slikarstvo“. Ovdje, boja se može „čuti“. I to ne samo jedna, nego cijeli orkestar, pa to slikarstvu Mirne Sišul i njegovu bogatom vizualnom doživljaju daje jednu sasvim novu dimenziju, ističe Višnja Slavica Gabout.

“Svojom vedrinom autorica želi reći da živimo u prekrasnom svijetu, prepunom ljepote i radosti … ljepota je u zrncu prašine, u kapljici vode, u odbačenom papiriću, u hrpi smeća i u svemu gdje pogled dopire… a ovo je jedini svijet koji imamo i velika je sreća gostovati u njemu…”, kaže Milan Marin, povjesničar umjetnosti.

Radove Mirne Sišul u Kući dubašljanske baštine moći će se razgledati od 18.6. do 14.7. 2022. godine.

error: Content is protected !!