U Baški startala jedna od najtežih utrka na svijetu, Adventure Race Croatia

Natjecatelji će tijekom utrke proći nekim od najljepših otočnih predjela. Očekuje se da će najbolji tim 550 kilometara prijeći već unutar tri dana

U Baški je danas startala Adventure Race Croatia 2022., jedinstvena utrka Svjetske avanturističke lige koja se ove godine održava na području otoka Krka, Kvarnera i Gorskog kotara. Tijekom četiri dana, najbrži, najizdržljiviji i najsnalažljiviji timovi iz cijeloga svijeta prijeći će zahtjevnu rutu od preko 500 kilometara divljih staza i puteva i to trčeći, penjući se, kajakareći i vozeći bicikl, sve to uz samostalnu orijentaciju na nepoznatom terenu.

Riječ je o jednoj od samo 8 utrka ove vrste na svijetu, ujedno i kvalifikacijskoj utrci za Svjetsko prvenstvo u pustolovnim utrkama koje se u rujnu održava u Paragvaju.

Općenito, radi se o jednom od najzahtjevnijih sportova na svijetu, koji zahtijeva iznimnu izdržljivost i spremnost, budući da se radi o preživljavanju u divljnini uz minimum odmora u teškim uvjetima.

Baza, odnosno start i finish utrke ove je godine u Baški, a natjecatelji će tijekom utrke proći nekim od najljepših otočnih predjela. Očekuje se da će najbolji tim 550 kilometara prijeći već unutar tri dana.

Utrku uživo možete pratiti OVDJE.

error: Content is protected !!