Tri zlata i srebro za malinskarske kickboksače na Plitvicama

Na turniru je nastupilo 207 sportaša iz 25 hrvatskih klubova, a malinskarski predstavnici na otok su donijeli četiri medalje

Mladi malinskarski kickboksači osvojili su 4 medalje na “12. memorijalnom kickboxing turniru Josip Jović” koji je održan u Mukinjama na Plitvičkim jezerima.

Izvrsna je bila članica Kickboxing kluba Malinska Leona Petrović koja je osvojila 3 medalje (dvije zlatne i srebrnu) te pehar za najbolju natjecateljicu. Njezin mlađi brat Fran je također prvoplasiran.

Leona Petrović je nastupila među starijim kadetkinjama u dvije discipline. Imala je 5 borbi i 4 pobjede. U point fightingu je u svojoj skupini do 50 kg osvojila prvo mjesto. Najprije je u polufinalu pobijedila Bernardu Herceg iz Ivanić Grada rezultatom 10:6 te joj tako uzvratila za poraz prije dva mjeseca u Popovači. U finalu je Leona slavila protiv Riječanke Paole Jakovac koju je pobijedila rezultatom 9:7.

Drugo zlato je osvojila u light contactu skupine do 50 kg. U finalu se ponovno sastala s Bernardom Herceg koju je već u prvoj rundi napala nezaustavljivom serijom udaraca nogama i rukama te je suparnički trener ispravno odlučio prekinuti borbu.

Nakon toga je Leona imala još dvije borbe. Nastupila je u point fightingu, u višoj težinskoj skupini do 55 kg. U polufinalu je tehničkim nokautom nadvisila Doru Šarić iz Zaboka rezultatom 10:0, a u finalu je izgubila od prezimenjakinje Tine Petrović iz Ivanić Grada. Borba je u regularnom vremenu završila neriješenim rezultatom te je uslijedio jednominutni produžetak u kojem je njezina suparnica pobijedila rezultatom 17:12. Tina je dvije godine starija od Leone, dvostruka je pobjednica Europskog kupa i zauzima 5. mjesto na WAKO svjetskoj rang listi. Zato je Leonino srebro u ovoj skupini vrlo vrijedno postignuće.

Fran Petrović je osvojio prvo mjesto u point fightingu među mlađim kadetima do 28 kg. U finalnoj borbi je pobijedio Luku Jancina iz Krapine rezultatom 7:1 te se tako okitio zlatnom medaljom.

Na turniru je nastupilo 207 sportaša iz 25 hrvatskih klubova. Natjecanje se odvijalo na tri tatami borilišta u novouređenom Športsko-rekreacijskom centru “Mukinje“.

Malinskarske kickboksače je vodio njihov trener Predrag Znaor.

Kup se tradicionalno održava u spomen na redarstvenu akciju na Plitvicama 1.991. godine, poznatiju pod nazivom “Krvavi Uskrs“ i u počast prvoj žrtvi Domovinskog rata, Josipu Joviću, koji je hrabro položio svoj život za slobodu Republike Hrvatske.

Foto i izvor: Općina Malinska

error: Content is protected !!