Tkalčević: ‘Krk i ja dijelimo istu ambiciju, s predsjednikom Šikljanom sve sam dogovorio u 10 minuta’

” A NK Krk je upravo to. Klub koji, nakon stabilizacije koju je u prvom naletu mandata donijela nova uprava, želi u viši rang natjecanja i uskoro počinje sa znatnim poboljšanjem infrastrukture kako bi sljedeće sezone imali sve uvjete za licencu za viši rang.”

Igor Tkalčević davno je postao jedan od ljubimaca nogometnog Kvarnera i Primoraca. Baranjac koji je s Rijekom osvojio kup nakon 27 godina, a po svršetku karijere sa obitelji i ostao živjeti u našem predivnom kraju, u Opatiji.

A u petak je i službeno predstavljen kao novi šef struke prve momčadi i vršitelj dužnosti sportskog direktora Nogometnog kluba Krk.

– Jedino što mi je bilo bitno su žar za radom i ambicija kakvu ja sam imam, a kad sam predsjedniku tijekom telefonskog razgovora rekao ‘Volio bih da sjednemo u četiri oka’ njegov odgovor je bio: ‘Za četiri sata sam kod tebe’. Toliko traje vožnja od Krka do Čeminca u Baranji. Kad je došao, pozdravili smo se, sjeli i sve je bilo dogovoreno u 10 minuta – pričao je Tkalčević na press konferenciji u klupskim prostorijama.

– Hvala Igoru što je prihvatio dužnost šefa struke. Nismo planirali tražiti novog trenera, ali našli smo ga vrlo brzo i nadamo se dugoj i uspješnoj suradnji – govorio je presidente, Denis Šikljan.

– Prvo što me pitao bilo je ‘Predsjedniče, jeste li ambiciozni, zanima me samo klub koji može rasti i napredovati’? A NK Krk je upravo to. Klub koji, nakon stabilizacije koju je u prvom naletu mandata donijela nova uprava, želi u viši rang natjecanja i uskoro počinje sa znatnim poboljšanjem infrastrukture kako bi sljedeće sezone imali sve uvjete za licencu za viši rang.

Čim je završio službeni dio predstavljanja novog čelnog čovjeka klupske struke uslijedio je i prvi Tkalčevićev sastanak sa užom klupskom upravom.

– Bit će promjena u kadru, ali najprije ću porazgovarati sa svim igračima koji su iznijeli prošlu sezonu i napravili temelj za iskorak. Volim otvorenu komunikaciju, sa svima porazgovarati i u četiri oka te indivudalno raditi s igračima kod kojih mi je jako bitan pravi karakter. Ovo nije posve profesionalni pogon, ali za Krk će igrati nogometaši puni želje za napretkom i puni pozitivne energije – rekao je Tkalčević koji je kao igrač bio upravo takav nogometaš, a kojem je direktor Željko Dminić u petak odmah nan press-konferenciji uručio klupski šal, kapu i trenersku opremu s njegovim inicijalima.

Pripreme za novu sezonu počet će sredinom srpnja (konkretan datum odredit će se kad budem poznat raspored za 2022/23-u), a klub je s vlasnikom stadiona, Gradom Krkom, dogovorio među-investiciju za prilagodbu infrastrukture kako bi se ispunili svi uvjeti za dobivanje licence za viši rang natjecanja za sljedeću sezonu, dok traje priprema projektne dokumentacije za temeljitu rekonstukciju igrališta i tribina te okolnog terena igrališta ‘Josip Pepi Uravić’.

Igora Tkalčevića su kao trenera formirali neki od najpoznatijih hrvatskih stručnjaka za koje je igrao; od Ive Šuška i Mile Petkovića preko Stanka Poklepovića do riječkih dana sa Elvisom Scorijom, Draganom Skočićem i Mladenom Ivančićem. Prvu momčad Krka preuzeo je nakon trenerskog angažmana u sirijskom Al-Ittihadu.

error: Content is protected !!