Testirani samo hitni slučajevi: Tek jedan novozaraženi u PGŽ-u, treći dan za redom nema preminulih

Danas kreće drugi krug cijepljenja osoba koje su primile prvu dozu cjepiva, kao i nastavak cijepljenja zdravstvenih djelatnika i djelatnika socijalne skrbi.

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević izvijestio je o nastavku silaznog trenda epidemije koronavirusa. Rekao je da su tijekom nedjelje testirane 23 osobe kao hitnoća jer su imale izraženije simptome bolesti, no samo jedna je osoba bila pozitivna na Covid 19. Riječ je o osobi s područja Opatije.

Time je i otok Krk nakon niza tjedana dočekao dan bez novozaraženih.

„U isto vrijeme 109 osoba je ozdravilo pa se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se spustio na 784. Za četiri osobe povećan je broj pacijenata na bolničkom liječenju i trenutno ih je 77, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Najvažnija je vijest kako tijekom vikenda, već treći dan zaredom nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti, istaknuo je Rončević.

Izvijestio je nadalje da danas kreće drugi krug cijepljenja osoba koje su primile prvu dozu cjepiva, kao i nastavak cijepljenja zdravstvenih djelatnika i djelatnika socijalne skrbi. Rekao je da je s prvom dozom na području PGŽ cijepljeno 4.390 osoba te da sukladno naputku ministarstva zdravstva ovog tjedna kreće testiranje organizacije cijepljenja starijih od 65 i kroničnih bolesnika.

Kada će krenuti taj drugi val masovnog cijepljenja ovisi o količinama cjepiva koje će stići u RH i biti raspoređeno u našu Županiju. Pozvao je građane koji to još nisu učinili da se prijave svojim liječnicima obiteljske medicine.

error: Content is protected !!