Talijan kod Njivica sjeo za volan s 2,25 promila u krvi pa izazvao nesreću

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 promila izmjerena je u petak, 26. kolovoza, 44-godišnjem talijanskom državljaninu na području otoka Krka

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 98 prometnih nesreća, od kojih je pet težih nesreća, a 93 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je šest osoba teže, a 27 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 947.500 kuna.

Uz 36 stranih državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i osam pješaka, kao i osam alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 242 vozača, od kojih je kod njih 17 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod tri vozača koncentracija do 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok sedam između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 promila izmjerena je u petak, 26. kolovoza, 44-godišnjem talijanskom državljaninu na području otoka Krka. On je upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen, talijanskih nacionalnih oznaka, oko 3.15 sati na DC 102 kod Njivica izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Talijanski vozač je priveden na postupanje u službene policijske prostorije te mu je po završetku zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola izdan prekršajni nalog.

U skladu s važećim zakonskim propisima platio je novčanu kaznu od 7 333,00 kuna.

error: Content is protected !!