Svim krčkim vatrogascima i njihovim kolegama diljem Hrvatske želimo sretan njihov dan!

Svake godine na Krku se odradi u prosjeku 280 vatrogasnih intervencija. Dan vatrogastva dobar je trenutak i da se saslušaju problemi i zahtjevi vatrogasaca za unaprijeđenje njihovih uvjeta rada, a za dobrobit svih kojima bi njihova pomoć mogla danas-sutra zatrebati.

Danas, 4. svibnja, na dan svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, obilježava se Dan vatrogastva u Hrvatskoj. Time ujedno započinju i preventivno-promidžbene manifestacije u sklopu obilježavanja svibnja kao Mjeseca zaštite od požara.

Ni ove godine neće biti tradicionalnog obilježavanja Dana vatrogastva, s obzirom na situaciju oko pandemije bolesti COVID 19, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Svaka vatrogasna organizacija će obilježavanje umjesto toga početi paljenjem svijeća za sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, a u trajanju od jedne minute oglasit će se sirene vatrogasnih vozila ispred vatrogasnih domova diljem domovine.

Na današnji dan podsjećamo na golem doprinos koji su krčki vatrogasci dali posljednjih mjeseci u akcijama pomoći potresom pogođenoj Banovini – od prikupljanja, sortiranja i prevoženja najosnovnijih namirnica, do teškog rada u zimskim uvjetima, na visini, dok je tlo i dalje podrhtavalo.

Požari na otvorenom i u zatvorenom, prometne nesreće, nezgode i problemi različitih drugih vrsta – vatrogasni posao, odnosno poziv, izuzetno je odgovoran. Prema riječima umirovljenog zapovjednika JVP Dinka Petrova, svake godine na Krku se odradi u prosjeku 280 vatrogasnih intervencija.

Dan vatrogastva dobar je trenutak i da se saslušaju problemi i zahtjevi vatrogasaca za unaprijeđenje njihovih uvjeta rada, a za dobrobit svih kojima bi njihova pomoć mogla danas-sutra zatrebati.

error: Content is protected !!