Sve na jednom mjestu: Mobilna aplikacija Visit Kvarner prva je digitalna destinacijska platforma u Hrvatskoj

Aplikacija nudi niz inovacija poput mogućnosti filtriranja sadržaja prema interesima korisnika, dodavanja događanja u privatne kalendare, uputa za dolazak do lokacije i uspostave telefonskog poziva prema primjerice restoranima, vinarijama ili smještaju

Mobilna aplikacija „Visit Kvarner“ je vodič kroz destinaciju koja na jednostavan, moderan i intuitivan način korisnicima približava turističke informacije. Od općih informacija o subregijama i pojedinim destinacijama do prirodnih i kulturnih atrakcija, smještaja ili tematskih sadržaja poput eno i gastro ponude Kvarner Gourmet & Food i Kvarner Wines, zatim aktivnosti u prirodi Kvarner Outdoor ili zdravstveno-turističke ponude Kvarner Health & Wellbeing.

Aplikacija osim što dodatno promovira turistički brend Kvarnera, predstavlja doprinos transformaciji turističkog sektora primjenom digitalnih tehnologija.

„Drago mi je da smo krenuli s ozbiljnijem korištenjem digitalnih rješenja u razvoju Županije. Turizam je okosnica gospodarstva i smatram da će u mjesecima koji su pred nama, slična rješenja uslijediti i za druge gospodarske grane. Vjerujem da ćemo s ovakvim rješenjima kao regija nastaviti koračati na čelu po razvijenosti u Republici Hrvatskoj“, izjavio je zamjenik župana Petar Mamula na današnjem premijernom predstavljanju.

Aplikacija nudi niz inovacija poput mogućnosti filtriranja sadržaja prema interesima korisnika, dodavanja događanja u privatne kalendare, uputa za dolazak do lokacije i uspostave telefonskog poziva prema primjerice restoranima, vinarijama ili smještaju. Posjeduje kalendar s aktualnim događanjima, od kojih su na glavnom zaslonu izdvojena posebno preporučena te informacije o prognozi vremena. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom, nudi i informacije o nacionalnoj oznaci sigurnosti “Safe Stay in Croatia”. Kako bi informacije bile pravovremene i ažurne, aplikacija je izravno povezana sa službenim portalom Turističke zajednice Kvarnera.

„Svjedoci smo svi kako su se od prošle godine jako promijenili trendovi potražnje, motivi i interesi gostiju te sam način putovanja. Upravo prema tome promijenili su se i naši kanali, načini djelovanja i promotivne aktivnosti. Puno truda je uloženo kako bi virtualno dočarali doživljaj Kvarnera“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov i dodala kako aplikacija stavlja naglasak na prednosti Kvarnera koje su se tijekom ove nezapamćene krize pokazale ključnima: zdravstveni turizam, eno i gastro ponuda, kulturni turizam i razvoj turističkih ruta, aktivnosti u prirodi te kvalitetan smještaj.

Jedinstvenost se ogleda i u proaktivnom pristupu. Kako je objasnio ravnatelj Javne ustanove Regionalna razvojna agencija PGŽ Vedrana Kružić, „Visit Kvarner” prva je regionalna digitalna destinacijska platforma u Hrvatskoj koja povezuje turističku ponudu s posjetiteljima tako da putem tzv. „push notifikacija“ predstavlja i informira, te poziva posjetitelje nudeći im događaje, sadržaje i atrakcije na području regija Kvarner i Gorski kotar, a sukladno njihovim interesima.

“Razvoj pametnog i održivog turizma više dodane vrijednosti ključna je razvojna mjera koju prepoznaje Regionalna razvojna agencija PGŽ-a. Uspjeh platforme, njezino administriranje i oglašavanje te veći broj korisnika potaknut će daljnji razvoj kvalitetnog turističkog sadržaja i ponude, te doprinijeti razvoju regionalnog inovacijskog ekosustava kroz povezivanjem turizma, kreativnih industrija i tehnološkog sektora kroz digitalizaciju turističke i kulturne ponude”, zaključio je ravnatelj.

Aplikacija je namijenjena za iOS i Android uređaje s podrškom za male i velike ekrane te je dostupna na hrvatskome i engleskome jeziku. Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti na sljedećim poveznicama: iOS uređaji i  Android uređaji.

Projekt je koncipirala Javna ustanova “Regionalna razvojna agencija PGŽ” koju je izradila u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i riječkom start-up informatičkom tvrtkom Exevio d.o.o. Mobilna aplikacija premijerno je predstavljena u sjedištu Primorsko-goranske županije uz prisustvo čelnika institucija, te predstavnike tvrtke Exevio d.o.o.

error: Content is protected !!