Svaki gost je bitan: U Kampu Omišalj je šušur, telefoni zvone a razloga za optimizam ima

Lani su brojke bile sasvim drugačije, ali ove godine – svaki pristigli gost razlog je za veselje. U Kampu Omišalj ovu su turističku sezonu otvorili kasnije no ikad, a ipak među prvima, već 22. svibnja, a od tada su razloga za veselje imali otprilike oko 500 puta. Pet stotina gostiju u nekoj drugoj, koronom neoštećenoj godini bilo bi poražavajuće, ali u Turističkoj zajednici Omišalj na ovaj su “mini šušur”, s obzirom na okolnosti, ponosni.

“Tamo vam je muving, od kad su otvorili do danas imali su oko 500 gostiju”, napominje direktorica TZ-a Omišalj Andrea Orlić Čutul s optimizmom u glasu. Na području ove turističke zajednice od 22. svibnja do danas zabilježeno je ukupno 2500 noćenja. Malo, ali čovjeka veseli.

Sličan optimizam osjeti se i u samom kampu, u kojem smo provjerili trenutnu situaciju.

“Pokušavamo biti maksimalno optimistični. S obzirom na sve, kamp smo otvorili vrlo rano, a htjeli smo i ranije jer smo se čitavu zimu pripremali za otvorenje. Tijekom tjedna brojimo oko 150, a vikendom oko 250 gostiju, mahom Slovenaca te nešto Austrijanaca i Nijemaca. Austrijanci se nadaju da će do njihovog povratka već biti ukinuta mjera karantene u njihovoj zemlji. S naše strane poduzeli smo sve potrebne higijenske mjere, od pleksiglasa do maski i dezinficijensa. No gosti su uglavnom opušteni, među njima nitko ne nosi maske i svi su spremni rukovati se”, otkriva nam Luka Majcen, direktor Kampa Omišalj.

U odnosu na prošlogodišnje brojke, trenutno je u kampu oko 15% gostiju. No ono što ulijeva nadu je golem interes potencijalnih gostiju koji su užarili telefonske linije – toliko da je morao biti uveden i dodatni dežurni telefon kako bi se stiglo odgovoriti na sve upite.

“Pred vikend nam telefoni gore. Ljudi prate stanje na granicama i na cestama, prate preporuke i svi redom zovu jer im je bitno dobiti i potvrdu rezervacije kako bi mogli prijeći granicu. Nadamo se da će se stvari zakotrljati u pravom smjeru, a onda nam ostaje još riješiti problem radne snage. Vrlo vjerojatno će nam u nekom trenutku nedostajati radnika”, objašnjava Majcen.

U Kampu Omišalj u međuvremenu se radi kao da je normalna sezona, tek uz nešto smanjene plaće.

“Šalimo se da ćemo u najgorem slučaju dobiti nagradu za najljepši zatvoreni kamp”, uz osmijeh dodaje Majcen, ističući da maksimalno rade na uređenju kampa i dobrodošlici svakoga gosta. Nadaju se  – ne uzalud.

error: Content is protected !!