Storytelling, glazba, povijest, film… Večeras se u Krku održava multimedijalni projekt “Škoj ili ne?”

Alen Karabaić s publikom će podijeliti priču od nastanka otoka Krka pa sve do današnjih dana. Provest će nas kroz burnu povijest, upoznati nas s Liburnima, Mlečanima, i svim ostalim narodima koji su ovdje bili u prolazu ili su ostajali zauvijek

02. lipnja, na Trgu krčkih glagoljaša, s početkom u 21.00 sat, započinje predstavljanje jedinstvenog, multimedijalnog projekta kulturnog, turističkog i umjetničkog sadržaja, nazvanog “Škoj ili ne?”, a u čijem je fokusu pripovijedanje – storytelling. Jer iza svega što vidimo stoji priča. Iza kamena, mora, Frankopanskog kaštela, masline ili pjesme… i mogli bi tako u nedogled!

Pripovijedanje jedna je od najstarijih umjetnosti na svijetu iz koje su nastale sve druge, a svi znamo kako je baš umjetnost ono što u čovjeku ostavlja trag. Pripovijedanje nas, na neki način, vraća u djetinjstvo i samim time asocira na nešto lijepo, ugodno i toplo. To je dojam koji se želi ostaviti na publiku, da otok Krk dožive kao nešto svoje, da im ostane u sjećanju kao priča iz djetinjstva. A to se postiže upravo pripovijedanjem, jer dobru priču svi žele čuti.

U ovom slučaju, priča će biti ispričana multimedijalno, praćena glazbom i filmom. Pripovjedač je, dakle, Alen Karabaić dugogodišnji vodič, zaljubljenik u povijest i otok Krk, koji će s publikom podijeliti priču od nastanka otoka, pa sve do današnjih dana. Provest će tako kroz burnu povijest, upoznati nas s Liburnima, Mlečanima, i svim ostalim narodima koji su ovdje bili u prolazu ili su ostajali zauvijek.

Glazbena komponenta povjerena je Maku Murtiću svjetski poznatom glazbeniku koji istražuje upravo muziku Mediterana, dok je za filmski dio zaslužan Dinko Čvorić-Doringo, vrsni snimatelj, fotograf i glazbenik, s time da su ovu ideju zajednički iznjedrili Alen Karabaić, Laura Gržančić i Miodrag Žužić.

Programom “Škoj ili ne?” započinje obilježavanje Dana Grada Krka. Ovogodišnji program kojim se od 02. – 05. lipnja obilježavaju Dani Grada Krka i Krčke biskupije, posvećeni njihovu zaštitniku – sv. Kvirinu, donosi slijed zanimljivih događanja namijenjenih raznolikoj publici, s posebnim naglaskom na glazbene i likovne sadržaje. Program priređuju Centar za kulturu Grada Krka, Biskupija Krk, Udruga Rukotvorine Krk i Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka.

 

 

error: Content is protected !!