Kino Krk: Praznici na talijanski, Zvizdan, Njemački inat, Mala sirena i Koko i duhovi

U četvrtak, petak i subotu u Kino Krk stiže niz odličnih filmskih naslova

Program Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) nastavlja se u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, komedijom Praznici na talijanski (About My Father) redateljice Laure Terruso, za kojim u petak, 26. svibnja, u 20.00 sati, slijedi hrvatska drama Zvizdan Dalibora Matanića, uz bonus u vidu nagrađivanog hrvatskog kratkometražnog igranog filma Njemački inat Silve Ćapin.

U subotu, 27. svibnja, u 10.00 sati, na redu je sinkronizirana fantazija/mjuzikl Mala sirena (Little Mermaid) Roba Marshalla, s time da istog dana, u 12.00 sati, slijedi hrvatska obiteljska krimi-avantura Koko i duhovi Daniela Kušana.

Tijekom svibnja i početkom lipnja, Kino Krk pridružuje se akciji H15, kojom se obilježava 15 godina djelovanja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a u sklopu koje će u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske biti prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina. Ova je akcija zamišljena kao program kojem je zadaća publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklom razdoblju, podsjećajući je na neke od najuspješnijih filmova, uz koje su odrastali, educirali se, rasli i mijenjali se. Pogledom unatrag tako se nastoji podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje, uopće, te ujedno publiku motivirati na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.

ČETVRTAK – 25.05.2023 u 20:00

PRAZNICI NA TALIJANSKI

IZVORNO IME: About My Father
REDATELJ: Laura Terruso | ŽANR: komedija
ULOGE: Robert De Niro, Kim Cattrall, Sebastian Maniscalco
TRAJANJE FILMA: 89 min | GODINA: 2023 | DRŽAVA: SAD

SADRŽAJ FILMA:
Sebastian Maniscalco udružuje snage s legendarnim Amerikancem talijanskog porijekla i dvostrukim dobitnikom Oscara®, Robertom De Nirom, u novoj urnebesnoj komediji o obitelji u kojoj će se svatko od nas prepoznati.

Radnja se vrti oko Sebastiana kojeg njegova zaručnica ohrabruje da dovede svog oca, frizera Salva (De Niro), na praznično druženje sa svojom superbogatom i izuzetno ekscentričnom obitelji (Kim Cattrall, Anders Holm, Brett Dier, David Rasche). Vikend se razvija u nešto što se može opisati samo kao “sukob kultura”, ostavljajući Sebastiana i Salva da na malo teži naćin otkriju kako je sjajna stvar u obitelji, zapravo sve.

PETAK – 26.05.2023 od 20:00

S veseljem Vas pozivamo da se pridružite obilježavanju HAVC-ove 15. obljetnice rada kroz cjelogodišnju popularizaciju našeg filma.

Tokom svibnja i lipnja, Kino KRK se pridružuje akciji H15 i nastavlja svoj ciklus hrvatskog filma.

1) NJEMAČKI INAT

Režija: Silva Ćapin
Scenarij: Silva Ćapin
Uloge: Snježana Sinovičić, Vinko Kraljević, Ljiljana Bogojević
Fotografija: Luka Matić
Montaža: Iva Ivan

Pod vrelim suncem kupači pokušavaju iskoristiti što više od plaćenog izleta na jadranskom otoku. Mama i stariji sin, zagrebačke gospođe i njihov pas, pasivno agresivni bračni par, glasni Talijani i veseli Mađari nisu ni svjesni kako im pretila Njemica svojom smrću testira odmor.

U kratkometražnom filmu Njemački inat scenaristice i redateljice Silve Ćapin, snimanom u Brseču, savršen dan na plaži ne može pokvariti čak ni smrt. Film je osvojio nagradu European Short Pitch, a prikazivao se i u konkurenciji za najbolju kratkometražnu komediju na ShortFestu u Palm Springsu.

2) ZVIZDAN

REDATELJ: Dalibor Matanić | ŽANR: drama
ULOGE: Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković
TRAJANJE FILMA: 123 min
POČETAK PRIKAZIVANJA: 19.11.2015

SADRŽAJ FILMA:
Zvizdan govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.
Prva je ljubavna priča smještena u 1991. godinu – predratna previranja, prve barikade i napetost koja među selima doseže vrhunac, nisu dobro okruženje ni za kakvu ljubav, a kamoli za dvoje mladih iz dvaju susjednih sela. Deset godina kasnije, rat je već gotov, ali ne i zaboravljen – ožiljci još nisu zacijelili i naši se protagonisti moraju suočiti s njima. Treća priča smještena je u 2011. godinu – ni zla, ni napetosti, ni sumnje nisu nestale, ali čini se da je vrijeme za novi početak.

SUBOTA – 27.05.2023 u 10:00

MALA SIRENA (sinkro)

IZVORNO IME: Little Mermaid
REDATELJ: Rob Marshall | ŽANR: avantura
ULOGE: Halle Bailey, Melissa McCarthy, Jonah Hauer-King, Javier Bardem
| GODINA: 2023 | DRŽAVA: SAD

SADRŽAJ FILMA:
Dugoočekivani i Oscarom nagrađeni glazbeni klasik studija Disney ove godine dolazi u igranoj verziji priče o djevojci iz mora koja zbog ljubavi odlučuje napustiti svoj bajkoviti podvodni svijet.

Najmlađa kćer kralja Tritona, Ariel, žudi saznati više o svijetu s druge strane mora, a dok obilazi površinu, zaljubljuje se u poletnog princa Erica. Dok je sirenama zabranjeno komunicirati s ljudima, Ariel mora slijediti svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom morskom vješticom Ursulom, što joj daje priliku da iskusi život na kopnu, ali naposljetku dovodi svoj život – i očevu krunu – u opasnost.

„Film ‘MALA SIRENA’ sadrži nekoliko sekvenci s jakom svjetlošću koja može utjecati na posjetitelje koji su osjetljivi na fotosenzitivnu epilepsiju ili na druge osjetljivosti na svjetlost.“

SUBOTA – 27.05.2023 nakon MALE SIRENE

KOKO I DUHOVI

Žanr: Dječji, Kriminalistički
Godina: 2011
Redatelj: Daniel Kušan
Glavne uloge: Antonio Parač, Kristian Bonačić, Nina Mileta

SADRŽAJ

Koko je iskusan u rješavanju kriminalističkih problema tako da u spletu neobičnih događaja koji se počnu događati nakon preseljenja u novi stan brzo prepoznaje novi slučaj…

“Koko i duhovi” je priča o dječaku Koku koji seli sa sela u grad, radujući se novim prijateljima i velikim pustolovinama. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu čija je smrt obavijena tajnom. Uskoro će se Koko i prijatelji upustiti u opasnu avanturu, zajedno s njegovom dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima.

Postoje li duhovi? Zašto žele otjerati Koka i njegovu obitelj? Hoće li Koko, uz pomoć novih i starih prijatelja, riješiti tu zagonetku prije odraslih — saznat ćemo u burnom raspletu ove detektivske priče.

Cijena ulaznice za projekcije u Kinu Krk iznosi 3,50 eura, a iste su dostupne putem online servisa kinokrk.mojekarte.hr, no mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju.

error: Content is protected !!