Srednjoškolac iz Punta pronašao novčanik s 14 tisuća kuna pa odmah krenuo u potragu za vlasnikom

“Potrudio se i našao me na društvenoj mreži te mi napisao poruku. Kada nije dobio odgovor poruku je poslao mome sinu…”

Na elektronsku poštu redakcije Krčkog vala ovoga je vikenda stigao e-mail zahvale kakav se doista rijetko viđa. Naime, jedan je puntarski srednjoškolac pokazao veliko srce, osobito rijetku pojavu u vremenima kada je mnogima novac ispred ljudskosti.

Uz dozvolu Krčkog vala, mail prenosimo u cijelosti:

“Ispričavam se na opterećenju Vaše elektroničke pošte, ali moram i na ovaj način pohvaliti poštenog i skromnog srednjoškolca Brunu Brnjakovića iz Punta. Na autobusnoj stanici u Puntu je našao moj novčanik u kome su bili svi dokumenti, kartice i malo manje od 14.000 kuna. Putovao sam u Bašku zadnjim busom, te mi je vjerojatno ispao iz ruksaka jer ga nisam do kraja zatvorio.

Potrudio se i našao me na društvenoj mreži te mi napisao poruku. Kada nije dobio odgovor poruku je poslao mome sinu. Baš sam se raspakiravao kad me nazvao sin i pitao gdje mi je novčanik. Pao mi je mrak na oči shvativši da ga nemam te da ga je netko našao bez novaca u njemu. Nitko sretniji od mene kad mi je rekao da u njemu ništa ne nedostaje.

Drugi dan ujutro mi je na stanici Bruno dao novčanik, te je tek na moje inzistiranje uzeo pripadajuću nagradu. Nadam se da ćete i Vi napisati koju rečenicu o tom svake hvale vrijednom postupku dobrog mladog čovjeka”, stoji u mailu Božidara Žerjeva.

error: Content is protected !!