FOTO ĐIR po otoku Krku: Zlatni otok dočekao je Uskrs uz pune terase i živahne rive

U Baški i Malinskoj se družilo s uskršnjim zečevima i tragalo za jajima, na rasporedu su bile atraktivne radionice i ukusne fritaje, predstave i šetnje, a nove storytelling interpretacijske šetnje krenule su i u gradu Krku

Uskršnji vikend na otoku Krku uobičajeno označava početak turističke predsezone, a ako se dan po jutru poznaje, onda bi predstojeća sezona doista mogla biti sjajna. Želja za starim-normalnim druženjima, boravak u prirodi, uživanje u suncu i moru, a sve u atmosferi najvećeg kršćanskog blagdana uz mnoštvo zabavnih, sportskih i gastro zanimljivosti za sve dobne skupine pokazalo se kao savršen recept za živahne otočne rive te odlično popunjene terase.

U Baški i Malinskoj se tako družilo s uskršnjim zečevima i tragalo za jajima, na rasporedu su bile atraktivne radionice i ukusne fritaje, predstave i šetnje, a nove storytelling interpretacijske šetnje krenule su i u gradu Krku. Atraktivni photo pointovi pozivali su na fotografiranje u Omišlju, Njivicama, Vrbniku, Baški, Malinskoj… U gotovo svim kutcima otoka Krka. Savršen dan za biciklizam iskoristili su mnogi ljubitelji vožnje na dva kotača startom nove Krk Bike Story ture od Krka do Punta, a vjetrovit dan oni hrabriji iskoristili su i za uvijek atraktivan windsurfing.

I dani pred nama nose niz zanimljivosti: u 11.30 na trgu pred TIC-om u gradu Krku bit će organizirana podjela tradicionalnih uskrsnih pinci, uz promenadni nastup klape Intriga. Istoga dana na Veloj placi od 20 sati koncert će održati Gradska glazba Krk.

Na dan svetkovine Uskrsa, 17. travnja, nakon sv. Mise vjernike očekuje podjela pinci i ispred župne crkve u Omišlju i Njivicama. Na Uskrsnom doručku na Placi u Omišlju i Njivicama, u ponedjeljak 18. travnja s početkom u 11,30 sati svi će moći isprobati tradicionalna uskršnja jela i fritaju, ali i uživati u nastupu folklorne sekcije KUD-a Ive Jurjević u Omišlju. Navečer, u 19.00 sati u župnoj crkvi Rođenja BDM u Njivicama koncert će održati Klapa Kastav, koja je za sve okupljene pripremila bogati crkveni repertoar.

Sve je to samo uvod u bogati proljetni program koji se ovoga proljeća sprema na otoku Krku, a kako je u Malinskoj, Njivicama, Šilu, Vrbniku, Baški, Puntu i Krku bilo ovog uskršnjeg vikenda, pogledajte u velikoj foto galeriji u nastavku.

Uskršnji Vikend Na Otoku Krku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!