Šest prijatelja s Krka u avanturi života: U 7 dana pokušat će obići preko 1000 hrvatskih otoka

“Ciljamo hridi, otoke i otočiće, a pravilo je da se na svaku lokaciju iskrcamo i slikamo s imenom i koordinatama.”

6 prijatelja, 7 dana, više od tisuću hrvatskih otoka – velik zalogaj uzeli su Lovro Badurina, Luka Olivari, Lora Vukas, Ingo Hartmann, Miro Volarić i Josip Špoljarević ovoga tjedna kad su se uputili na podvig života. Pod nazivom 1000+ Islands, ovih je šestero Krčana naime odlučilo u tjedan dana na jedrilici i gliseru obići više od 1000 otoka i zasad im ide odlično – u samo jednom danu “skinuli” su čak 193 otoka!

“Ovo je nešto što planiramo već više od dvije godine i sada kad je došla korona rekli smo – kad ćemo, ako ne sada? I tako smo skupili odličnu ekipu, podijelili zaduženja i krenuli. Upravo smo prošli Šoltu i idemo prema Murteru, jugo se diglo i pitanje je hoćemo li uspjeti doći do Palagruže i Jabuke, valovi su veliki”, kaže nam Lovro Badurina.

Čitava je avantura krenula “od doma”, sa otoka Krka, a zatim su prošli Istru pa krenuli južnije. Danas ih je nažalost uhvatilo loše vrijeme pa pomalo sumnjaju da će uspjeti u naumu da dosegnu svih 1000 otoka, ali to ih nije obeshrabrilo.

“Kako sada stvari stoje, čini se da bi mogli ‘skinuti’ njih oko 800. Vrijeme nam kvari planove. Ali ako ne uspijemo u ovoj turi, plan je za par tjedana nastaviti sa točke na kojoj smo stali. Funkcioniramo tako da nam je jedrilica baza gdje se rade planovi i ‘živi’, a gliserom šibamo okolo. Svaki dan trošimo 2-3 sata na planiranje, jer je izuzetno bitno napraviti dobru pripremu. Ali sve je to gušt, dan završimo uz Frajonu i karte”, smije se Lovro.

Uz Frajonu, vjetar u leđa bio im je i Auto Brozić, koji im je prevezao gliser do Novigrada na predviđeni start.

“Ciljamo hridi, otoke i otočiće, a pravilo je da se na svaku lokaciju iskrcamo i slikamo s imenom i koordinatama. Jedna je ekipa na jedrilici, druga na gliseru i svaki dan se izmjenjujemo”, objašnjava Badurina kako održavaju zahtjevan ritam.

Povratak ove grupe krčkih avanturista očekuje se u srijedu ili četvrtak, a posljednji otok na koji će pristati bit će Krk – konkretno, Voz. Njihove avanture možete pratiti i putem Facebooka, na njihovoj stranici 1000+ Islands.

error: Content is protected !!