Šahisti OŠ “Fran Krsto Frankopan” – Krk osvojili titulu županijskih prvaka

Krčki šahisti pokazali su izvanredno znanje i u svih pet odigranih kola nadmudrili svoje suparnike

Muška šahovska ekipa Školskog sportskog društva “Frankopan” – Krk prvak je Primorsko-goranske županije, pobijedivši 26. listopada na prvenstvu osnovnih škola PGŽ za školsku godinu 2023/24.

Od 28 školskih ekipa koje su se natjecale na kvalifikacijama 10. listopada nastup na Županijskom finalu izborilo je 6 najboljih ekipa.

Ekipe su se natjecale na četiri ploče u pet kola po Bergerovom sustavu. Tempo igre iznosio je 25 minuta + 5 sekundi dodatka po potezu, za cijelu partiju po igraču.

Krčki šahisti pokazali su izvanredno znanje i u svih pet odigranih kola nadmudrili svoje suparnike. Fantastičnim rezultatom 5 iz 5 uvjerljivo su osvojili naslov županijskih prvaka i dokazali da nisu slučajno najbolji.

U pobjedničkom sastavu igrali su Ivan Žužić 7.a, Matija Žanić 7.a, Andrija Jurić 7.c, Blaž Komljenović 8.c i Hadrijan Crnčić Jurasić 7.c, pod vodstvom učiteljice Katarine Maraž.

Sljedeći nivo natjecanja je državno prvenstvo školskih sportskih društava za OŠ Republike Hrvatske u školskoj godini 2023./24. koje će se održati u Poreču krajem studenog.

Preostaje nam samo da im zaželimo puno sreće!

 

error: Content is protected !!