Sa Krka danas starta jedna od najizazovnijih utrka na svijetu

Očekuje se da će Adventure Race Croatia privući pažnju ljubitelja ekstremnih sportova i avanturista diljem svijeta, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve sudionike i pratitelje

U periodu od 13. do 18. svibnja 2024. godine održat će se međunarodna pustolovna utrka Adventure Race Croatia (ARC). Baška na otoku Krku bit će domaćin petog izdanja ove izuzetne utrke. S tog mjesta će se 30 timova, okupljenih iz 20 zemalja svijeta, zaputiti na pustolovinu koja će obuhvatiti zahtjevnu rutu dugu čak 550 kilometara.

Timovi od četiri natjecatelja će svoju snagu i izdrživost testirati u biciklizmu, trail tračanju, planinarenju, veslanju u kajacima, orijentaciji i penjanju po stijenama i na najteži mogući način otkrivat će prirodne ljepote Kvarnera i Like. Osim što će testirati svoje fizičke granice, sudionici će se morati osloniti jedni na druge kako bi prevladali sve izazove na putu prema cilju. Timski duh i strategija ključni su faktori koji će odrediti pobjednike ove zahtjevne utrke.

Adventure Race Croatia je neizostavni dio svjetske pustolovne serije Adventure Race World Series (ARWS), te od 2019. godine službeno kvalifikacijska utrka za Svjetsko pustolovno prvenstvo. Ove godine očekuje se sudjelovanje čak 5 timova iz TOP 10 Adventure Race ukupnog svjetskog poretka, što ne samo da će osigurati izuzetnu kompetitivnost, već i dodatno pojačati atraktivnost cjelokupne utrke. Adventure Race Croatia se ponosi svojim svjetskim kredibilitetom, promovirajući Hrvatsku kao vrhunsku outdoor destinaciju. Glavni cilj manifestacije je svake godine provesti natjecatelje kroz novo iskustvo divljine, pružajući im nezaboravne trenutke koji će ih pratiti cijeli život. Pozitivan utjecaj na promociju i vidljivost destinacija u kojima se utrka održava prepoznat je i podržan i od strane Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice općine Baška, Turističke zajednice otoka Krka te brojnih drugih partnera.

Adventure Race Croatia nije samo sportsko natjecanje, već i prilika za promociju ekološke svijesti i očuvanja prirodnih resursa. Organizatori su posvećeni minimalnom utjecaju na okoliš te potiču sve sudionike i gledatelje da budu odgovorni prema prirodi tijekom cijelog događanja.

Očekuje se da će Adventure Race Croatia privući pažnju ljubitelja ekstremnih sportova i avanturista diljem svijeta, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve sudionike i pratitelje.

error: Content is protected !!