Rukotvorine Krk organiziraju niz uskršnjih radionica tijekom travnja

Članice Udruge Rukotvorine Krk poznate su po tome što u svojim stvaralačkim akcijama inzistiraju na korištenju isključivo prirodnih, otoku svojstvenih materijala, a što će i dokazati izložbom Pozdrav proljeću

Inspiraciju u jedinstvenom ambijentu otoka Krka uvijek rado nalaze kreativci, a o tome svjedoči i set besplatnih radionica Udruge Rukotvorine Krk planiranih za travanj. Ovdje je riječ o susretima tijekom kojih će se predstaviti sve mogućnosti izrade uskrsnih dekoracija u tehnici filcanja krčke ovčje vune, 05. i 12. travnja, a ujedno i pridonijeti unapređivanju tradicionalne tehnike pletenja maslinovih grana, 07., 08. i 09. travnja, za čime će uslijediti javna prezentacija svih pritom urađenih rukotvorina.

Članice Udruge Rukotvorine Krk poznate su po tome što u svojim stvaralačkim akcijama inzistiraju na korištenju isključivo prirodnih, otoku svojstvenih materijala, a što će i dokazati izložbom Pozdrav proljeću tijekom koje će u Galeriji Decumanus, između 15. i 28. travnja, u suradnji s Centrom za kulturu Grada Krka, posjetiteljima prezentirati mnoge, uporabne, dekorativne i umjetničke predmete sačinjene od ovčje vune, keramike i elegantnih grana vinove loze.

error: Content is protected !!