Romobili sve opasniji: prometna u Rijeci, teškoj ozljedi u Selcu kumovao alkohol

U Rijeci je korisnik romobila upravljao u zabranjenom smjeru, u Selcu je 31-godišnjakinja s 1,75 promila zadobila teške ozljede pri udarcu u stup

Policijska uprava primorsko-goranska u posljednje vrijeme evidentira veći broj prometnih događaja na cestama, a riječ je o neopreznom i neodgovornom upravljanju korisnika električnih romobila. Sinoć je u Rijeci nepoznati korisnik romobila izazvao prometnu nesreću vozeći zabranjenim smjerom Šetalištem XIII. divizije u Rijeci. Vozač osobnog vozila uspio je izbjeći romobil, no u izbjegavanju sudara s romobilom oštetio je svoj automobil. Tko je krivac ne zna se jer se korisnik romobila nije zaustavio, piše portal o kulturi i sigurnosti prometa Žmigavac (zmigavac.hr).

Policija je ponudila i više detalja o nesreći na području Grada Crikvenice u kojoj je upravljajući električnim romobilom teže ozljede zadobila 31-godišnja državljanka Srbije. Nesreća se dogodila usred noći, oko 1,40 sati, na Trgu palih boraca u Selcu. Ozlijeđenoj korisnici romobila izmjereno je 1,75 promila. Žena je izgubila ravnotežu, pala na pločnik i udarila u
stup javne rasvjete, izvješćuje PU primorsko-goranska. Medicinska pomoć joj je pružena u KBC Rijeka.

Opisani događaji pokazuju kako su pojedini korisnici električnih romobila neodgovorni u prometu, čime dovode u pitanje svoju i sigurnost svih ostalih sudionika. Stoga apeliramo na korisnike električnih romobila da budu odgovorni te da apsolutno poštuju sve prometne propise. Podsjećamo k tome da su električni romobili pješačka pomoćna sredstva te je s njima dozvoljeno kretanje isključivo po pločniku i u pješačkoj zoni, upozorava PU primorsko-goranska.

Uz vijest iz našeg kraja, spomenimo da se u Oslu od jeseni više neće moći unajmiti električni romobil noću, od 23 sata do pet sati ujutro, zbog velikog broja nesreća povezanih s e-romobilom. Iz Sveučilišne bolnice u Oslu stigao je podatak da se radi o stotinama ozlijeđenih tijekom ljeta. U Hrvatskoj se priprema zakon koji će regulirati korištenje romobila.

error: Content is protected !!