Nečiju “romansu” na krčkim bedemima građani će platiti 6600 kuna

Nakon što su na više mjesta u gradu Krku niknuli grafiti, njihovo uklanjanje morat će biti profesionalno izvedeno i iz gradske će blagajne izbiti “pristojnu” novčanu svotu

Izjavljivanje ljubavi na javnim mjestima može biti romantična gesta, ali i ne baš prihvatljiva ako takvu romansu kasnije plaćaju – građani.

Nakon što su na više mjesta u gradu Krku niknuli grafiti, među kojima i jedan na kruništu gradskih bedema, njihovo uklanjanje morat će biti profesionalno izvedeno i iz gradske će blagajne izbiti “pristojnu” novčanu svotu.

Na ovotjednom kolegiju Grada Krka prihvaćena je naime ponuda tvrtke Terradecor d.o.o. iz Rijeke, vrijedna 6600 kuna, upravo za uklanjanje grafita na dvjema krčkim lokacijama: kruništu gradskih bedema i ulazu u starogradsku jezgru s Gornjih (sjevernih) vrata.

Podsjetimo, i u veljači je krčka policija uhvatila jednog od grafitera koji je u više navrata i na više različitih mjesta na području grada Krka ispisivao razne grafite neprimjerena i uvredljivog sadržaja. Ispisujući grafite oštetio je zidove, vrata, stupove javne rasvjete, spremnike za otpad i druge gradske objekte i predmete, pričinivši na taj način lokalnoj jedinici štetu od najmanje 35.000 kuna.

Osumnjičeni muškarac tom je prilikom zaradio kaznenu prijavu.

error: Content is protected !!