Rekorder tjedna po količini alkohola u krvi zaustavljen na Krku

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 g/kg izmjerena je 27. siječnja oko 22.50 sati na području otoka Krka, gdje je policija, nakon što se oglušio na njihove zvučne i svjetlosne znakove, zaustavila 48-godišnjeg vozača osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 55 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 74.650 eura. U prometnim nesrećama sudjelovalo je jedan strani državljanin i jedan pješak te šest alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 275 vozača, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a pet u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 g/kg izmjerena je 27. siječnja oko 22.50 sati na području otoka Krka, gdje je policija, nakon što se oglušio na njihove zvučne i svjetlosne znakove, zaustavila 48-godišnjeg vozača osobnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka.

Spomenuti vozač je, radi opasnosti da će nastaviti s ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja znaka ovlaštene osobe, sa sobom nije imao vozačku dozvolu), prekršajno je prijavljen nadležnom općinskom sudu. Policija sudu predlaže da 48-godišnjaku izrekne novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 1.740 eura i zaštitnu mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci.

error: Content is protected !!