Charlize Bakić i Patriku Privileggi uručene police životnog osiguranja „Vaša pošta“

Primorsko-goranska županija od 2012. godine kroz Zakladu „Vaša pošta“ Hrvatske pošte osigurava sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće egzistencije do pronalaska prvog zaposlenja

Police životnog osiguranja „Vaša pošta“ Hrvatske pošte u iznosu od 20 tisuća eura uručila je danas u sjedištu Županije zamjenica župana Marina Medarić Charlize Bakić, korisnici organiziranog stanovanja Doma Maestral, podružnica Miljenko i Dobrila i Patriku Privileggi koji živi u udomiteljskoj obitelji Marjana Franka i Ankice Obajdin.

Policom „Vaša pošta“ želi se osnažiti mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji se uključuju u društveni život po prestanku institucijskog smještaja ili udomiteljske obitelji.

Zamjenica je istaknula kako je ovaj prijem jedan od najemotivnijih susreta jer se pomaže djeci, koja nisu uvijek imala lake životne uvjete, na njihovom daljnjem putu. Naglasila je da Županija sa Zakladom „Vaša pošta“ njeguje dugogodišnju suradnju te da od ove godine PGŽ sudjeluje s dvije police. Zamjenica je izrazila vjeru da mladi koji su prošli kroz ovaj program danas imaju uspješan životni put.

Naime, Primorsko-goranska županija od 2012. godine kroz Zakladu „Vaša pošta“ Hrvatske pošte osigurava sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće egzistencije do pronalaska prvog zaposlenja.

„Kažu da se čovjek prepoznaje po tome da uskoči kada je najpotrebnije. Vrijednost ove suradnje je upravo ta, da pomognemo u trenutku kada djeca izlaze iz sigurnog sustava i nađu se na raskrsnici. Zato sam iznimno ponosna na Županiju jer to radi dugi niz godina“, rekla je resorna pročelnica Dragica Marač i korisnicima od srca zaželjela puno sreće u životu.

Upraviteljica Zaklade Vaša pošta Senka Klarić uputila je riječi zahvale istaknuvši da na pomoć Primorsko-goranske županije uvijek računaju a o tome govori činjenica da je PGŽ, zajedno s kvalitetnim timom ljudi koji su uključeni u ovu akciju, dodatno razvila program.

„Ove godine umjesto jedne, dodjeljuju se dvije police, a povećan je i iznos sredstava sa šest na deset tisuća eura za svako dijete koji mu se isplaćuje u periodu od dvije godine samostalnog života“, pojasnila je Klarić naglasivši da je na tradicionalnom Susretu župana s načelnicima i gradonačelnicima s područja županije promovirana polica osiguranja što je rezultiralo s 25 novih podupiratelja.

Dodjeli su prisustvovali i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Nikica Sečen kao i udomitelji Marjan Frank i Ankica Obajdin te odgajateljica Centar Maestral – Podružnica “Miljenko i Dobrila” Silva Lemo Maleč.

error: Content is protected !!