Punat: Pokušao ukrasti mobitel na plaži pa uhvaćen na djelu

U blizini plaže bilo je dvoje policijskih službenika koji su bili izvan službe te su uhitili osumnjičenika i priveli ga u policijsku postaju

Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Naime, 34-godišnji hrvatski državljanin je u ponedjeljak, 21. kolovoza u večernjim satima zatekao osumnjičenika koji je prišao njegovim osobnim stvarima na plaži u Puntu na otoku Krku i otuđio mobitel. Oštećenik se tada nalazio u ugostiteljskom objektu iznad plaže te je uspio sustići osumnjičenika i potom je pozvao policiju. U blizini plaže bilo je dvoje policijskih službenika koji su bili izvan službe te su uhitili osumnjičenika i priveli ga u policijsku postaju.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 500 eura. Otuđeni predmet je oduzet osumnjičeniku i vraćen vlasniku. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim navedene riješene krađe na plaži, ovog tjedna su zabilježene još dvije krađe i to na području Opatije. Nepoznati počinitelji su državljaninu Poljske i Njemačke na plaži otuđili novčanike,a jednom od njih mobitel te su materijalno oštećeni za oko 900 eura.

Na plažu ne bi trebalo nositi vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, nakit i vrijednu video opremu, upozorava policija.

error: Content is protected !!