Punat: MOOK-ov Glazbeni kamp i Međunarodno gitarističko natjecanje

Prvo međunarodno gitarističko natjecanje održat će se 5. i 6. travnja u Puntu s preko 60 natjecatelja u solističkim kategorijama i kategoriji komornih sastava s gitarom

Udruga Muzika u koracima (MOOK), u suradnji s TZ Općine Punat, od 1. do 7. travnja organizira Glazbeni kamp 2024 na otoku Krku.

Glazbeni kamp ima tri programa: Gitara 2024. za učenike glazbenih škola, Music in steps za djecu osnovnoškolske dobi te Music in steps junior za djecu starije predškolske dobi.

Uz Glazbeni kamp održat će se i prvo međunarodno gitarističko natjecanje na otoku Krku. Natjecanje je koncipirano u 7 kategorija: pet za soliste i dvije za komorne sastave s gitarom. Ocjenjivački sud sastoji se od sedam članova, iz Hrvatske i Slovenije.

1.04. održat će se koncert Magdalene Banfić u Galerija Toš u Puntu te ćemo time svečano otvoriti Glazbeni kamp. Mentori Kampa su Neno Munitić, Antonio Rumenović, Slađana Čolović, Magdalena Banfić, Ana Horvat, Ivana Marčelja, Zelda Bašić, Sergej Božić, Zvonimir Radišić, Ivan Pešut, Davor Juretić, Igor Čupković, David Petrović, Valnea Žauhar i Magdalena Peršić koji će voditi različite i kreativne radionice.

Prvo međunarodno gitarističko natjecanje održat će se 5. i 6. travnja u Puntu s preko 60 natjecatelja u solističkim kategorijama i kategoriji komornih sastava s gitarom. Članovi ocjenjivačkog suda su iz Republike Hrvatske i Slovenije: Anđela Jerkunica, Monika Krajnc Štih, Nataša Črnugelj, Neno Munitić, Matija Kučić, Antonio Rumenović i Petar Čulić. Osigurane su bogate nagrade za prva tri mjesta u svakoj kategoriji te za apsolutnog pobjednika natjecanja majstorska gitara graditelja Željka Jelića.

Također, 5. travnja održat će se koncert Splitskog gitarističkog kvarteta u Restoranu Marina gdje će biti i dodjela diploma te nagrada. Završni koncert polaznika Glazbenog kampa i nastup apsolutnog pobjednika kao i dodjela diploma i nagrada u programu je 6. travnja.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

error: Content is protected !!